A világ első hajlítható OLED TV-je az LG műhelyéből

Kütyü Magazin - 2014. január 8.

Az LG a 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai (CES) kiállításon mutatta be a világ első flexibilis OLED TV-jét. Az eddig csak a sci-fik világában elképzelhető, forradalmi kialakítású tévékészüléken a néző állíthatja be a képernyő ívét.

„Az LG hajlítható OLED TV-jét mindenkinek a saját szemével kell látnia, az élmény ugyanis leírhatatlan — fogalmazott H. H. (Hyun-hwoi) Ha, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. — Az ívelt kijelző után, amelynek megalkotása szintén óriási teljesítmény volt, az LG újabb világelső fejlesztéssel jelentkezik, a flexibilis OLED tévével. Mindez jól bizonyítja, hogy az LG továbbra is úttörő szerepet játszik a televíziók újabb és újabb generációjának fejlesztésében.”

Az LG flexibilis OLED TV-jét az különbözteti meg a többi készüléktől, hogy kijelzőjének görbülete a távirányítóval a néző igényeihez igazítható. A tervezők a vizuális élményt meghatározó főbb tényezők, többek között a képernyőméret és a nézőtávolság alapján határozták meg a megfelelő görbületi tartományt. A szabályozható íveltségnek köszönhetően a néző mindig az igényeinek és ízlésének megfelelő lehető legjobb látványt élvezheti.

 

 

A 195 centiméter képátlójú (77") tévében az innovatív termékfejlesztés valamennyi aspektusa testet öltött: a készülék többek között az újító tervezés, a kiváló kijelző és a gondos minőségbiztosítás eredménye. A rugalmas OLED TV egyedülálló képernyőjének megbízhatóságát és tartósságát több tízezer órányi tesztelés garantálja. Az LG komoly előrelépést vitt véghez a flexibilis OLED TV bemutatásával: a sík és az ívelt modellek után ismét világelső termékkel jelentkezik az OLED TV-k szegmensében. 

A 2014-es CES vásáron az LG standjának látogatói január 7. és 10. között testközelből is szemügyre vehetik az LG lenyűgöző, hajlítható OLED TV-jét.

 

Vissza