Canon PowerShot N100: Felvétel mindkét oldalról

Kütyü Magazin - 2014. január 7.

A Canon tegnap bemutatta a PowerShot N100 fényképezőgépet, amely rengeteg innovatív technológiával rendelkezik. Ez a Canon első olyan kompakt gépe, amelyet elő- és hátoldali kamerával szimultán rögzíti a tulajdonos arckifejezését az exponálás pillanatában, így dokumentálja a történetet minden oldalról. A kamerában visszaköszönnek a PowerShot S sorozatban használt optikai technológiák.

Kettős felvétel

A PowerShot N100 új kettős felvétel (Dual Capture) - a fényképezőgép előtti és mögötti történéseket is rögzítő - funkciója a hátrafelé néző kiegészítő kamerának (Story Camera) köszönhetően egy képbe vagy videofelvételbe sűrít minden érzést. A PowerShot N100 rögzíti arckifejezését az exponálás pillanatában, legyen szó akár videofelvételről, akár állóképről, majd ezt belekombinálja az elkészített felvételbe. Ez a funkció akkor hasznos különösen, ha a fotós reakciója legalább olyan fontos, mint maga a pillanat: például ha a gyermeke első lépéseit figyeli.

 

 


A Canon Smart Auto technológiája automatikusan eldönti, hogy az 58 különféle szituáció (pl. „naplemente” vagy „gyerekmosoly”) közül melyik beállításai eredményeznek tökéletes képet. A Canon Hybrid Auto funkciójának köszönhetően sosem fog lemaradni egyetlen pillanatról sem, ugyanis négy másodpercnyi mozgóképet rögzít, még mielőtt az állókép készítéséhez Ön megnyomná az exponáló gombot. A PowerShot N100 a Hybrid Auto és a Dual Capture funkciók intelligens ötvözésével automatikusan elkezdi rögzíteni az Ön arckifejezését is a kamera mögött, két másodperccel a kép készítése előtt és után. A képek készítésének színfalak mögötti történetét pedig egyetlen 720p felbontású videóval bemutathatja.

Az új Story Highlights (Kiemelt pillanatok) mód tökéletes eszköz arra, hogy könnyen elmondhassa, mi történt, anélkül, hogy bárminek a szerkesztésével bajlódnia kellene. A mód automatikusan egyetlen emlékezetes videó albumba szerkeszti az összes különleges történetet, amelyet aztán újra megnézhet vagy megoszthatja másokkal. Az egyedi algoritmusok és a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor használatával a kamera a képek intelligens elemzésével téma, dátum vagy akár a kamera által felismert arcok szerint készíti el a videó válogatást. Válogassa, rendszerezze és élje át újra legdédelgetettebb emlékeit, amikor csak akarja, a külön Kedvencek (Favourite) gomb használatával, amellyel azonnal megjelölheti azokat a videofelvételeket és fényképeket, amelyeket el akar helyezni az albumban.

Másokat is érdekelhet

A történteket minden eddiginél egyszerűbb megosztani a PowerShot N100 Wi-Fi-szolgáltatásával, amellyel azonnal, vezeték nélkül feltölthetők a képek a közösségi hálózatokra.  Az okostelefonos kapcsolat is könnyen beállítható – a személyre szabható Mobile Device Connect gomb és az NFC támogatás segít a csatlakozásban, majd abban, hogy a Canon CameraWindows alkalmazásával gyorsan és egyszerűen megoszthassa a felvételeket.

A Mobile Device Connect gomb másik funkciója a képek kényelmes mentése a CANON iMAGE GATEWAY segítségével olyan online tárolófelhőkbe, mint a Google Drive vagy a Flickr. A CameraWindow alkalmazással a PowerShot N100 akár távvezérelhető is az okostelefon képernyőjéről. A kamera legfontosabb funkciói (a zoomolás, a vaku, az exponálás, vagy akár az önkioldó is állíthatók a telefonról, ami jó szolgálatot tesz, ha rajta szeretne lenni a csoportképeken, vagy ha például a természetfotózásnál háttérbe akar vonulni.

A jó történetek megérdemlik a szép képeket

Az emlékeit egy életen át fogja élvezni a Canon első osztályú képalkotó technológiáinak köszönhetően. Rossz megvilágítás mellett is könnyű természetes képeket készíteni a Canon HS (High Sensitivity) rendszerrel, a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor és a 12,1 megapixeles, 1/1,7-es típusú, nagy érzékenységű CMOS érzékelők különleges kombinációjával. A PowerShot N100 nagy átfogású objektívje lehetővé teszi a tágas horizontok megörökítését a 24 mm-es ultranagy látószöggel, mint ahogy távoli tárgyakat is közel tud hozni az ötszörös optikai zoommal.A hátrafelé néző kiegészítő kamera (Story Camera) 25 mm nagylátószögű objektívje egyidejűleg működik az előre néző kameráéval, és elég nagy látószögű ahhoz, hogy befogjon egy, a kamera mögött álló párt. A Canon iparágvezető optikai képstabilizátora és az Intelligent IS technológia gondoskodik arról, hogy éles és tiszta képek készüljenek, és még a mozgás közben exponált képek vagy videók is tisztán kivehetők lesznek a továbbfejlesztett Dinamikus IS módnak köszönhetően.

 

 


Kreativitás a keze ügyében

Fejezze ki kreativitását egyszerűen a PowerShot N100 sokféle, a képek javításához tervezett automatikus képbeállításával! Azokban a pillanatokban, amikor csak a kép előterében zajló dolgok a fontosak, a hátteret elmosó Background Defocus (Háttérelmosás) mód segít egy gyönyörű kicsi mélységélességű mezőt létrehozni, és ezzel az SLR-kamerákéhoz hasonló képhatást megteremteni. Egy újabb kreatív csavart vihet a képbe a Creative Shot (Kreatív felvétel), amellyel egyetlen fotót hat különböző változatban készít el. A gépben 46 különleges effektus található négy kategóriába – fekete-fehér, retró, különleges és természetes – rendezve, amelyek a képek készítése előtt választhatók ki. Minden beállítás elérhető és megadható a 7,5 cm-es (3”) felhajtható érintőképernyőn, amely lehetőséget ad arra, hogy a legkülönfélébb és legegyedibb szögekből fotózzon.

 

A PowerShot N100 legfontosabb jellemzői:

·    Két egyidejű felvétel készítése a hátrafelé néző Story Camerával
·    HS rendszer az alacsony megvilágítás mellett is különleges eredményekért
·    Ultranagy, ragyogó 5x zoomra képes objektív, Intelligent IS funkcióval
·    Albumok készítése könnyedén a Story Highlights funkcióval
·    Wi-Fi NFC-vel
·    Nagy, felhajtható érintőképernyő
·    Hybrid Auto funkció a két egyidejű felvétellel (Dual Capture) kombinálva
·    Kreatív módok

 

 

Vissza