Acer Liquid Z5 – szerény óriás

Farkas Norman - 2014. január 6.

Az Acer bemutatta belépőszintű újdonságát, az Android 4.2 Jelly Bean rendszerű Liquid Z5 készüléket. Az 5 hüvelykes kijelzővel megáldott jövevény meglepő módon csupán 512MB RAM-mal gazdálkodhat, de cserébe két hálózat egyidejű kezelésére is alkalmas.

Az Acer lerántotta a leplet a Liquid Z3 utódjáról, mely a Z5 nevet kapta. Az alsó-közép kategóriába szánt okostelefon viszonylag nagy méretű, ám ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis belsejében igen szerény hardveregyüttes muzsikál.

A Liquid Z5 fedélzetén az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer fut, működéséről pedig egy kétmagos 1,3GHz-es MediaTek MT6572 processzor felel, amit 4GB tárhely, microSD kártyafoglalat és mindössze 512MB RAM egészít ki. (Ez utóbbi nem kecsegtet túl gyors működéssel.) Az egyébként két SIM kártya egyidejű kezelésére is képes telefon előlapján egy VGA kamera és egy 5 hüvelykes, 852 x 480 pixel felbontású érintőkijelző kapott helyet, hátoldalán pedig egy 5 megapixeles, LED villanóval segített kamera csücsül.

Az Acer üdvöskéje első körben Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Luxemburgban lesz elérhető 169 eurós árcédulával.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza