Sajtófotón az androidos Nokia mobil

Farkas Norman - 2013. december 31.

Előkerült egy sajtókép a Nokia belépőszintű üdvöskéjéről, mely több színben, a Lumia 520-éhoz hasonló dizájnnal érkezik, csak épp nem Windows Phone rendszer köré épül, hanem jelentősen átalakított Androidot futtat.

Az @evleaks jóvoltából már sajtófotón is láthatjuk a Nokia Normandy néven fejlesztett okostelefonját, amely a legfrissebb infók szerint új szintre emeli az Asha sorozatot, hiszen Android operációs rendszert használ.

A belépőszintű készülék hat színben (zöld, fehér, kék, sárga, piros és fekete) lesz elérhető, külső megjelenése pedig a szintén műanyag burkolatot viselő Lumia 520-at idézi. A mobil nem lesz egy multimédiás zseni, legalábbis erre utal, hogy a hátlapi kamerája nem kapott LED villanót. Ezt a kis hiányosságot pótolhatja, hogy a többi Asha modelltől eltérően a Normandy valóban okos lesz, hiszen platfrormja ezt lehetővé teszi. Érdekesség, hogy a Nokia az Amazonhoz hasonlóan szinte teljesen átszabta a Google által fejlesztett rendszert.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor mutatkozik be az újdonság, de a várakozások szerint már a januári Consumer Electronics Show során megismerheti a nagyközönség.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Kulcsszavak: CES 2014, Asha, Android, Nokia
Vissza