PC-vel és mobillal is kompatibilis a Sony új pendrive-ja

Farkas Norman - 2013. december 13.

A Sony bemutatta új adathordozóját, amely legalább kétszer annyira hasznos, mint a mezei pendrive-ok, ugyanis a normál USB csatlakozó mellett egy microUSB csatlakozóval is elláttál, így nemcsak számítógépünkre, hanem akár tabletünkre vagy okostelefonunkra is rádughatjuk.

A japán gyártó leleplezte vadonatúj pendrive-ját, a dual flash drive-ot. A kütyü nevében azért szerepel a „dual” szócska, mert a hagyományos társaitól eltérően rögtön kettő csatlakozót találunk rajta: egy normál USB 2.0-t és egy microUSB-t. Előbbivel természetesen a számítógépekhez csatlakoztathatjuk, ahogy egy átlagos adathordozót, utóbbi viszont sokkal érdekesebb, hiszen segítségével androidos okostelefonra vagy táblagépre is rádughatjuk. Ennek egyik előnye, hogy kvázi megnövelhetjük mobil eszközünk tárhelyét, hiszen a pendrive-on tárolt adatokat, tartalmakat bármikor megnyithatjuk, ugyanakkor nem a telefonon vagy tableten foglalják el a helyet – ez különösen jól jöhet filmek esetében.

 

 

A sokoldalú pendrive 8, 16 és 32 gigabájtos verziókban, 20, 30 és 63 dolláros árcédulával érhető el. Nem minden mobil és tablet kompatibilis vele: csak az Android 4.0.3 vagy a rendszer frissebb verzióját futtató készülékekkel használható.

További infót a gyártó oldalán találsz a flash drivre-ról.

 

 

 

Kulcsszavak: microUSB, USB, Sony, pendrive
Vissza