Oppo N1 – december 10-től, 449 euróért

Farkas Norman - 2013. december 3.

A jövő hét folyamán a nemzetközi piacon is elérhető lesz az Oppo 180 fokban forgatható hátlapi kamerával és 5,9 colos Full HD kijelzővel szerelt okostelefon-táblagép hibridje, az N1.

A szeptember végén leleplezett Oppo N1 már egy ideje kapható Kínában, ám a gyártó nem szeretné túlságosan megvárakoztatni a készülék egyéb országokban élő rajongóit, ezért december 10-én végre elérhetővé teszi azt a nemzetközi piacon is. A jó hírt az Oppo saját Google+ oldalán osztotta meg a nagyközönséggel. A bejelentésből nem maradt ki az 5,9 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel szerelt telefon ára sem: 599 dollárt, azaz 449 eurót kell kicsengetni egy példányért.

Annak ellenére, hogy az N1 valamivel olcsóbb, mint a konkurensek phablet készülékei (pl. HTC One Max vagy Samsung Galaxy Note 3), rendkívül erős hardver és egy sor újszerű megoldás lapul benne. Meghajtásáról egy négymagos 1,7GHz-es Snapdragon 600 processzor felel, amit 2GB RAM-mal, 16 vagy 32GB tárhellyel, HSPA, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth és GPS modullal ls 3610mAh kapacitású akkumulátorral fejeltek meg az Oppo mérnökei. Az eszköz képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles, 180 fokban forgatható, LED villanóval segített kamera felel, a kényelmesebb kezelést pedig a hátlapon elhelyezett, touchpad szerű érintőfelület segíti. A készülék fedélzetén az Android 4.2.2 Jelly Beanre alapuló, saját fejlesztésű Color rendszer fut, de a CyanomegnMod ROM is könnyedén feltelepíthető rá. Egyébként készül egy speciális CM Oppo N1 verzió is, amely előtelepített CyanogenMod szoftverrel vásárolható meg.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza