Decemberben debütál a Qualcomm okosórája

Czipperer Dia - 2013. november 19.

Bár a Qualcomm főként a mobilprocessszorok terén vívta ki magának az elismerést, nem csak ezen a téren aktív. A legfrissebb hírek szerint jövő hónapban mutatkozhat be a vállalat első okosórája, a Toq, amely szeptember óta előrendelhető.

Az alacsony energiafogyasztású Mirasol kijelző technológiával megáldott kütyü nem egészen egy hónap múlva bemutatkozik a nagyközönségnek. A vállalat első okosórája, a Toq San Diegóban, az Uplinq konferencián mutatkozott be, nagyjából a Galaxy Gearrel egy időben.

A karóra első ránézésre megegyezik a többi okosóra megjelenésével, semmilyen rendkívüli formavilágot nem kapott. Ám, ami jelentős különbség, hogy az órán a vállalat saját rendszere, a ThreadX fut.

A Toq nem egy önálló készülék, a telefonnal együtt működik: segítségével üzeneteket, e-maileket, naptár- és egyéb értesítéseket olvashatunk anélkül, hogy elővennénk a telefont a zsebünkből. A kijelző külön előnye pedig, hogy az e-ink megjelenítőkhöz hasonlóan napfényben is jól látszik, ám mégis élénk színekkel dolgozik, ami videóhoz is ideális.

A Qualcomm szerette volna, hogy a készülék minél vékonyabb legyen, így az akkumulátort az óra kapcsába építette be. Az óra normál használat mellett öt napot, intenzív igénybevétel mellett pedig három napot bír egyetlen töltéssel – ez sokkal jobb, mint a Galaxy Gear 25 órás rendelkezésre állása. Ehhez hozzájárul a Mirasol kijelző alacsony fogyasztása, valamint a 200MHz-es Cortex M3 processzor is.

Az óra Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik a telefonhoz. Android modellekkel kompatibilis, amelyeknél a minimum rendszerkövetelmény Android 4.0.3-as verzió. A vállalat a későbbiekben az iOS támogatást is tervezi.

A készülék december 2-ától lesz hivatalosan is elérhető 350 dolláros kezdőáron, melyhez a hozzákapcsolódó alkalmazás is debütál majd a Google Play Store-ban.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza