Közös fotón az Xperia Z1 és Z1S

Farkas Norman - 2013. november 18.

A napokban felbukkant egy kép a neten, amin nagytestvére mellett pózol a kompakt, ám kiemelkedő tudással rendelkező Sony Xperia Z1S.

Az utóbbi időben többször is előkerült egy-egy kósza kép a Sony viszonylag kisméretű, ugyanakkor erős hardverrel és multimédiás képességekkel megáldott okostelefonja, az Xperia Z1S. Egy ideje hivatalosan bemutatkozott az Xperia Z1 mini változatának tekinthető kütyü Japánba szánt verziója (Xperia Z1 f), később a Sony hivatalos oldalán bukkant fel, az elmúlt napokban pedig tesztfotókon láthattuk.

Most egy új kép került nyilvánosságra a mobilról, amin nagytesója, az Xperia Z1 mellett pózol. Így tisztán látható, méretét tekintve mennyivel visszafogottabb a cég zászlóshajójánál.

Az Xperia Z1S érdekessége, hogy a többi gyártó „mini” készülékeitől eltérő módon csak kijelzője és akkumulátora tér el az alapmodelltől, tehát a Z1-hez hasonlóan egy négymagos Snapdragon 800 processzor felel a működéséért, képalkotási képességeiről pedig egy 20 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik.

 

 

A fotó forrása szerint a mobil előlapján elterülő panel nem más, mint egy 1280 x 720 pixel felbontású, 4,3 hüvelykes IPS érintőkijelző, ami jó hír, hiszen azt jelentheti, hogy a japánok végre felhagynak a kevésbé szép képet nyújtó TFT megjelenítők használatával. Persze nem szabad ezt az infót készpénznek vennünk, hiszen hivatalosan nincs megerősítve.

A Sony Xperia Z1S hivatalos bemutatójára november 26-án kerülhet sor – ekkor végre minden részletre fény derül a konkurens „mini” modelleknél jóval erősebbnek ígérkező készülékkel kapcsolatban.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza