Gyors és zöld böngésző alapú switchek a piacon

Czipperer Dia - 2013. november 15.

A ZyXEL bemutatta új switchereit. A gigabites sebességű GS1900 széria hibamegelőző funkcióval és innovatív zöld megoldásokkal is bír, továbbá remekül csatlakoznak a kisebb vállalkozások nagy sebességű hálózataihoz és modern alkalmazásaikhoz.

A ZyXEL GS1900 széria (GS1900-8, GS1900-8HP, GS1900-16 és GS1900-24E) böngésző alapú switcheket tartalmaz, amelyeket a kisebb cégek igényeihez szabtak (könnyű telepíteni, használni és jó hibakeresővel is bírnak). Ezek az okos switchek egyszerűbbé teszik és integrálják a konfigurációs beállításokat egy intuitív varázsló segítségével, valamint gyorsan és egyszerűen be lehet állítani az alapfunkciókat, legyen szó akár VLAN-ról, vendég VLAN-ról, vagy éppen QoS-ról. Ez a gyors és intelligens fejlesztés nemcsak a hálózat hozzáférhetőségét biztosítja, hanem csökkenti az időt, a költségeket és a ráfordítást is. A ZyXEL GS 1900 széria a különböző irodákban és tárgyalótermekben több lehetőséget teremt a fali-, az asztali-, vagy éppen a táblagépek bekötésénél.

A stabilabb és biztonságosabb hálózat biztosítása érdekében a ZyXEL GS1900 széria egy többfunkciós hibaelhárítóval van felszerelve, úgy, mint villámhárító, hurokvédelem, kettős képek, DoS vagy SSL. A webes kapcsolónak köszönhetően könnyebben beállítható a GS1900 széria bármely tagja.

Az új okos switch az IEEE 802.3az Entergy Efficient Ethernet (EEE) standardnak köszönhetően megvédi a forgalmat és megőrzi a teljesítményt. Mindezek mellett a ZyXEL zöld alkalmazásai inaktív linkvédelmet és távbiztonsági védelmet is magukban rejtenek, valamint csökkentik a működés költségeit és környezetbarátabbá teszik a vállalkozást. Ráadásul a ZyXEL GS1900 széria kialakításának köszönhetően jelentősen csökkenti a zajt is.

A GS1900-8HP az IEEE 802.3at PoE Plusszal együtt több eszköz kiszolgálására képes akkor is, amikor éppen nem áll rendelkezésre fali csatlakozó. A GS1900-8HP a 8 PoE portokkal portonként 30 Watt teljesítményű hálózat alakítható ki, különösen az olyan nagy teljesítményű eszközökhöz, mint a Wi-Fi Acces Point-ok, az IP kamerák vagy az IP telefonok. Továbbá a GS1900-8HP-nak két PoE módozata is van: az osztályozó és a fogyasztási mód. Utóbbinál automatikusan visszafogja a teljesítményt, és portonként beállítható a kívánt fogyasztás az optimális működéshez. 

 

Kulcsszavak: megoldás, switch, ZyXEL
Vissza