Íme a Samsung első Tizen terméke

Czipperer Dia - 2013. november 11.

Az utóbbi időben hallottunk róla, hogy a Samsung a közeljövőben tervezi kiadni első Tizen-alapú termékét, ám kiderült, hogy időközben ez már meg is történt. 

 

A vállalat októberben mutatta be NX300M kameráját, amely az NX300-as kicsit továbbfejlesztett változata, és csak Dél-Koreában debütált. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez valójában a Samsung első, Tizen-alapú terméke.

Állítólag a platform sokat segített a kamera teljesítményének javításában. Ha lehet hinni az információknak, akkor kétszer olyan gyors, mint elődének, az NX300-asnak.

 

 

Remélhetőleg ez a mostani kameratechnológia (szoftver oldalon ) megnyitja majd az utat a Tizen-alapú okostelefonok előtt, amelyek a Samsung szerint 2014 elején, a Tizen Developer Summit eseményen debütálnak a piacon Dél-Koreában, bár konkrét dátumot még nem említettek.

A Tizen okostelefonokon várhatóan a rendszer 2.2.1-es verziója fut majd, de frissítés is érkezik majd rájuk. Ha minden igaz, a 3.0-ás verzió, amely már több felhasználói fiókot is támogat, 2014 harmadik negyedévében érkezik majd. Emellett a 64 bites architektúra-támogatással és jobb 3D megjelenítéssel is rendelkezik majd.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza