Huawei Ascend W2 – novembertől Európában

Farkas Norman - 2013. november 4.

A kínai gyártó Windows Phone 8 rendszerű mobilja november vége előtt megjelenik az európai üzletek polcain. Késői érkezése ellenére kelendő lehet az Ascend W2, hiszen alacsony áron, több színben hódít majd.

Az utóbbi időben egyértelműen a Nokia üdvöskéi kerültek szóba a Windows Phone platform kapcsán, ám akadnak más gyártók is, akik látnak fantáziát a Microsoft mobil rendszerében. Közéjük tartozik a Huawei is, aki augusztusban dobta piacra Kínában belépőszintű mobilját, az Ascend W2-t.

A friss hírek szerint a Windows Phone 8 alapú készülék november vége előtt érkezik meg Oroszországba és Hollandiába, később pedig ez európai országokban is megjelenhet. Egyelőre sajnos nincs infó a telefon áráról, de bizonyára a Vén Kontinensen kerül majd sokkal többe, mint Kínában, ahol átszámítva cirka 121 eurót kóstál.

Ami az Ascend W2 felszereltségét illeti, kétmagos, 1,4GHz-es Snapdragon processzorról, 512MB RAM-ról és 8GB belső tárhelyről beszélhetünk. Ezeket egy 4,3 hüvelykes, 811 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőkijelző, Wi-Fi, GPS és Bluetooth modul, valamint 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera (előlapi egység sajnos nincs), illetve 1700mAh kapacitású akkumulátor egészíti ki. A 134 x 67 x 9,9 milliméteres és 160 grammos mobiltelefon nemcsak fekete, hanem kék, piros és sárga színben is elérhető lesz, s ez nagymértékben hozzájárulhat népszerűségéhez, akárcsak az ára.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza