Sony Xperia Tianchi – a szegények Z Ultrája?

Farkas Norman - 2013. október 28.

Nyolcmagos MediaTek processzorral érkezhet a japán gyártó fejlődő piacokra szánt okostelefon/tablet hibridje, a 6 hüvelykes kijelzővel szerelt Xperia Tianchi. A jövevény így az abszolút felsőkategóriás Xperia Z Ultra pénztárcabarát kiadásának ígérkezik.

A kínai MyDrivers szerint a Sony egy új phablet, azaz okostelefon/táblagép hibrid bemutatását tervezi, mely az Xperia Z Ultra Kínába és egyéb fejlődő piacokra szánt – így visszafogottabb hardveres felszereltséggel és ezzel arányosan kedvezőbb árral hódító – változata lesz.

Az Xperia Tianchi fantázianevű készülék meghajtásáért állítólag a MediaTek vadonatúj nyolcmagos processzora, az MT6592 felel, ami teljesítményét tekintve ugyan gyengébb a Qualcomm Snapdragon 800 chipsetben dolgozó négymagos egységnél, ugyanakkor erősebb a MediaTek egyéb megoldásainál. A jövevény előlapján egy 6 hüvelykes megjelenítő foglal helyet, így méretét tekintve egy szinten van a Z Ultrával.

A Tianchi bemutatója november 12-re várható; ekkor azonban nemcsak a pénztárcabarát óriásmobil, hanem az Xperia Z1 kompaktabb kiadása is nagyközönség elé tárul majd.

Xperia Z Ultra

 

 

 [Forrás: IntoMobile]

Vissza