Okos alkalmazás álláskeresőknek

Kütyü Magazin - 2013. október 24.

A CV Online saját mobilalkalmazást mutatott be, hiszen fontosnak tartják, hogy komoly piaci szereplőként erre a területre is megfelelő figyelmet fordítsanak. az app az oldalllal szerves egésszé összeállva áll az álláskeresők rendelkezésére.

Magyarországon közel 120% a mobiltelefonok penetrációja, ez azt jelenti, hogy minden egyes állampolgárra legalább 1,2 készülék jut. Míg néhány éve mindenki árgus szemekkel figyelte, hogy mi fog történni abban a pillanatban, amint elérjük a 100%-os lefedettséget, addigra ma már egészen más mérőszámok tartják izgalomban a szakmabelieket.

Az egyik ilyen az okostelefon-penetráció. Míg tavaly ez a szám hozzávetőleg 22% körül mozgott, addig idénre felkúszott 34%-ra és jó eséllyel bőven 40% körül leszünk jövő tavaszra. A kérdés az, hogy ki, hogyan reagál erre. Elég csupán egy mobil, vagy reszponzív oldal? Megengedhető, hogy egy komoly piaci szereplő applikáció nélkül legyen jelen a piacon? Esetleg az app-only modell nyereséges lehet Magyarországon?

Az idő, a gazdasági környezet és a felhasználók ezekre a kérdésekre is választ adnak majd, azonban az biztos, hogy a Cvonline.hu-t nem a szükségszerűség vezette el odáig, hogy saját mobilalkalmazást gyártson.

Már a specifikálás során olyan irányelveket és követelményeket fektettek le, melyben az app nem csupán vadhajtása a portálnak, hanem azt kiegészítve, azzal szerves egésszé összeállva áll az álláskeresők rendelkezésére.

Az alkalmazás táblagépeken is működik

 

Ez a proaktív hozzáállás vezette őket akkor is, mikor megírták a teljes feature (újdonság) listájukat. A piacon jelenlévő összes magyar nyelven elérhető applikációt megnézték, és látták, hogy mi nem működik, hogy hol lehetne javítani és mivel lehetne a felhasználói élményt a lehető legjobbá tenni.

Funkciólista:

- Jelentkezés az appon belül
- Push üzenetek a legfrissebb munkalehetőségekkel
- Részletes kereső
- Helyzetfüggő keresés
- Hírek
- Állásértesítő email-szolgáltatás
- Elmentett állások
- Mobil regisztráció
- Belépés meglévő felhasználónévvel

Az alkalmazásunk megjelenése az első fontosabb lépés abba az irányba, hogy okostelefonos felhasználóiknak is megadják az őket megillető figyelmet és törődést. Már most tudják, hogy az első néhány frissítésben milyen funkciókkal fogják gyarapítani a Cvonline.hu applikációt, és az is tisztán körvonalazott, hogy a következő évben milyen stratégia nyomán haladnak majd. 

 

Vissza