Hordható kütyük és tabletek jönnek a HTC gyártósoráról?

Farkas Norman - 2013. október 22.

A HTC vezérei elárulták, hogy a cég hamarosan szerencsét próbálhat a hordható mobil eszközök és a tebletek piacán is. A tajvani vállalatnak már van némi tapasztalata a táblagép gyártásban, ám a manapság egyre népszerűbb viselhető kütyük frontján eddig nem igazán próbálgatta a szárnyait.

Peter Chou, a HTC vezérigazgatója és elnöke, Cher Wang elárulták a Financial Times-nak adott interjújuk során, hogy a vállalat két új termékkategóriában is képviselni szeretné magát a jövőben. E két kategóriát a táblagépek és a hordható eszközök jelentik, s valójában csak utóbbi számít igazán újnak a HTC történetében, hiszen a 2011-ben már piacra dobtak egy 7 colos kijelzővel szerelt androidos tabletet, a Flyert.

Chou elmondása szerint már régóta látnak fantáziát az okos karórákban, s néhány éve a Microsofttal együttműködve dolgoztak egy efféle eszközön, ám a projektből végül semmi sem lett. Ez azonban nem vette el a HTC kedvét a dologtól, s továbbra is lehetőségek tárházaként tekintenek a hordható/viselhető kütyük piacára.

Wang azt nyilatkozta, hogy amennyiben a HTC ismét beszáll a táblagép piacra, azt mindenképp egy különleges készülékkel teszi.

Nem biztos, hogy a telített tabletpiacon nagy siker koronázná a HTC bátor próbálkozását (főleg a cég árazási stratégiáját ismerve), ám a viszonylag gyermekcipőben járó okosórák területén akár meglepően jó eredményeket is elérhet.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza