Nokia is az okosóra piacon próbál szerencsét

Czipperer Dia - 2013. október 18.

A Nokia nemrég megkapta a szabadalmi jóváhagyást egy több részes, hordozható kiegészítőre, amely lényegében úgy néz ki, mint egy karkötőn csüngő érintőképernyők láncolata.

Egy képen látható a Nokia terve, amelyet az amerikai szabadalmi- és védjegyhivatal, a U.S. Patent & Trademark Office tett közzé. Először az Engadgeten tűnt fel, majd szépen lassan bejárja a nemzetközi sajtót.ű

Az eszköz a „Facet” kódnevet kapta, és már élőben is látható, hogy is néz ki valójában, ugyanis az Engadget egy videót is posztolt a kép mellé, melyet egy Nokia dizájner küldött nekik.

Az eszközön több képernyő található, melyeket kedvünk szerint könnyen forgathatjuk. Mindegyiken más alkalmazás fut – egyiken az idő, másikon az e-mail és így tovább – így nem kell váltani közöttük. Ezeket forgatás nélkül is cserélhetjük, egy húzó mozdulattal az alkalmazások másik képernyőre vándorolnak, vagy akár csak két alkalmazást is megcserélhetünk egy másik mozdulattal stb. Nagyon trükkös módokon lehet ezeket alakítani (lásd a videón).

A különböző részeket ki is lehet szedni a helyéről, és tetszőleges adott helyre visszarakni. Ha feleslegesnek érezzük a sok kijelzőt, akár csak egyet is használhatunk.

Az persze már más kérdés, hogy mennyire lehet vigyázni egy ilyen szerkezetre, hiszen elég egy rossz mozdulat, és a kijelzők könnyen megkarcolódhatnak, sérülhetnek. Arról ugyanis nem tudunk semmit, mennyire strapabíróak az érintőképernyős panelek.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza