Galaxy S5 – retinaérzékelő a fedélzeten?

Farkas Norman - 2013. október 18.

A friss pletykák szerint a Samsung következő zászlóshajója a nemrég felkapott ujjlenyomat-olvasó helyett retinaszkennerrel a fedélzetén érkezik a még kényelmesebb és biztonságosabb használat érdekében.

Az AndroidSas értesülései szerint a Samsung nem akar beállni a csúcsmobiljaiba ujjlenyomat-olvasót építő gyártók (Apple és HTC) sorába, hanem valami sokkal izgalmasabb megoldást szeretne építeni a Galaxy S4 utódjába.

A fém készülékházzal, új dizájnnal és erősebb hardverrel érkező Galaxy S5-ben egy retinafelismerő szenzor kaphat helyet. A dél-koreai óriás már régóta folytat kutatásokat arra vonatkozóan, hogy egy ilyen érzékelőt miképp lehet alkalmazni az okostelefonokban, ám egyelőre nincs infó arról, hogy pontosan hogyan is fog működni az S5-ben.

Tény, hogy az Apple iPhone 5S kétdimenziós ujjlenyomat-olvasója nyilván sokkal kényelmesebb és egyben biztonságosabb használatot tesz lehetővé, akárcsak a HTC One Max hátlapjára épített szenzor. Ugyanakkor nagyon izgalmasan hangzik egy retinaszkennerrel felvértezett készülék érkezése még úgy is, hogy semmi konkrétumot nem tudunk a benne rejlő előnyökről.

 

 

 

[Forrás: AndroidSas]

Vissza