Ismét indul az Ericsson alkalmazásversenye

Kütyü Magazin - 2013. október 18.

Az Ericsson már ötödik alkalommal hirdeti meg az Ericsson Alkalmazásversenyt. A vállalat a világ minden részéről, így Magyarországról is várja diákok, kis- és középvállalatok Android és iOS alkalmazásait "Alkalmazások a munkavégzéshez" témában.

Az okostelefonok piaca robbanásszerűen növekszik. Az infokommunikációs iparág vezető vállalatainak tisztában kell lennie azzal, hogy miként alkalmazzák a felhasználók kommunikációs eszközeiket, szolgáltatásaikat. Erről szól ez a verseny is, amely lehetőséget biztosít a kreatív tervezők, tervezőcsapatok számára, hogy megvessék a lábukat az alkalmazások iparágában, miközben elismerést is kapnak, illetve kapcsolatot építhetnek a távközlési iparágban.

A versenyt két kategóriában rendezik diákok, illetve 100 főnél kevesebbet foglalkoztató kis- és középvállalatok kategóriájában. A verseny első díja 25 000 Euro, a második díja 10 000 Euro.

A 2014-es verseny témája az Alkalmazások munkavégzéshez (Apps for Working Life), összhangban az Ericsson hálózatba kapcsolt társadalomra vonatkozó jövőképével, ahol – a mobilitás, a szélessáv, a számítási felhő, az alkalmazások és szolgáltatások révén – bármi és minden csatlakoztatva lesz. Hogyan segíthetnek az alkalmazások bennünket a mindennapi munkánk során, most és a jövőben? Hogyan járulunk hozzá ahhoz a következő generációs munkavégzéshez, ahol az emberek hatékonyabban tudnak majd innovatív tevékenységet végezni, együttműködni, és egyensúlyban tartani a munkát és a magánéletüket? Többek között ezekre a kérdésekre kell a versenyzők alkalmazásainak választ adni.

A hálózatba kapcsolt társadalomban az Ericsson a „Technology for Good” (Technológiával egy jobb világért) kezdeményezés vezető támogatója, és ösztönzi a fenntarthatósági kihívásoknak való megfelelést elősegítő innovatív tevékenységet. Az Ericsson alkalmazásversenyének (EAA, Ericsson Application Awards) 2014-es Technology for Good díja az ezen a területen elért eredményt díjazza majd.

A 2013-as döntősök

2013-ban a diák kategória nyertese a portugál GreenSpark volt, amely energiahatékonyságon alapuló, valóban globális jelentőségű megoldást kínált a házi napelemek vezérlésére. Akkor összesen 192 csapat vett részt, a világ 52 országából.

 

Vissza