Minőségi hangélmény Sony zenelejátszóival

Kütyü Magazin - 2013. október 16.

A Universal Music, a Warner Music és a Sony Music Entertainment népszerű dalaival kerülnek forgalomba a legújabb, nagy felbontású zenefájlokat lejátszó Sony audiokészülékek. A vállalat legújabb kezdeményezésével a digitális kor zenerajongóinak figyelmét kívánja felhívni a kiemelkedő minőségű hangélmény jelentőségére.

A nagy felbontású audiotermékek közelebb hozzák a hallgatót az előadóhoz, hiszen lehetőséget biztosítanak arra, hogy a dalok eredeti hangzását élvezhessék, úgy, ahogyan azt a művész megálmodta.

A Consumer Electronics Association legújabb kutatása alapján a fogyasztók 90 százaléka említette a hangminőséget a zenehallgatás legfontosabb szempontjai között. A megkérdezettek 60 százaléka szerint elvárható az is, hogy a magasabb minőségért magasabb árat kell fizetni.

A kezdeményezés célja, hogy kényelmesebbé és egyszerűbbé váljon a hozzáférés a magas minőségű zenéhez, amelyet a Sony a nagy felbontású fájlokat lejátszó eszközeivel szeretné támogatni.

A minőségi zene szolgálata érdekében a Sony minden nagy felbontású készülékére 15 dalt telepít a Sony Music, a Universal Music és a Warner Music kínálatából.

„Itt az ideje, hogy a kiváló minőségű audioélményre fókuszáljunk, hiszen egy olyan világban élünk, ahol minden eddiginél többféle módon lehet zenét találni és hallgatni otthon és útközben egyaránt” – emelte ki Niamh O’Reilly, a Sony Music Entertainment Digital igazgatója, aki hozzátette, hogy ezzel végre minden korosztály igényeinek megfelelően adható át egy-egy zeneszám.

Matt Signore, a Warner Music Group Artist & Labels Services részlegének vezetője elmondta, hogy a vállalat elkötelezett úttörője annak, hogy a rajongók közelebb kerüljenek a művészek eredeti elképzeléseihez a kiemelkedő minőségű zenén keresztül. 

 

 

A Sony egy új weboldalt is elindított, amely többek között a legjobb digitális zeneboltok megtalálásában segít.

A Sony nagy felbontású audioeszközein a következő zeneszámok lesznek hallhatók:

·    Blood, Sweat & Tears, Spinning Wheel
·    Dave Brubeck Quartet, Blue Rondo A la Turk
·    Miles Davis, So What
·    Herbie Hancock, Watermelon Man
·    Wynton Marsalis, Lazy Afternoon
·    Willie Nelson, Georgia On My Mind
·    Santana, Black Magic Woman
·    James Taylor, Your Smiling Face
·    Luther Vandross, Never Too Much
·    Elephant Revivals, Don’t Drift Too Far
·    Lara Ruggles, Snowflakes
·    Grandkey, Bouquet
·    Grandkey, Forget You
·    Grandkey, Love Letter

Vissza