Toshiba Z-sorozat - tartós, könnyű notebookok üzletembereknek

Kütyü Magazin - 2013. október 16.

A Toshiba bemutatta legújabb, Z-sorozatú laptopjait, melyeket kifejezetten üzleti felhasználók számára terveztek. A Portégé Z30, Tecra Z40 és Tecra Z50 modelleket a letisztult forma, az egy feltöltéssel akár egy teljes munkanap alatt is üzemképes, nagy kapacitású akkumulátor és az egységes dokkolócsatlakozó jellemzi, így az eltérő igényeknek megfelelő modellek azonos dokkolóval is használhatók. 

A Z-sorozatú notebookcsalád

A Z-sorozat mindhárom tagját a legújabb, 4. generációs Intel Core processzorokkal látták el. A mindössze 17,9 mm vastag készülékek 13,3 hüvelykes (33,8 cm), egyes modellekben érintésvezérléssel is rendelkező kijelzővel, és akár 512 GB kapacitású beépített SSD meghajtóval rendelkeznek. Az alapmodell tömege mindössze 1,2 kg, így a Z-sorozatú számítógépek kiválóan alkalmasak olyan felsővezetők számára, akik könnyen hordozható, nagyteljesítményű, stílusos megoldást keresnek.

A 14,1 hüvelykes (35,6 cm) Tecra Z40-es modell üzletkötők, kereskedők és mindazok számára jelent ideális megoldást, akik sok időt töltenek az irodán kívül. Szükségük van nagyobb kijelzőre, ugyanakkor az is fontos szempont számukra, hogy a notebook így megnövekedett mérete ellenére is kiválóan hordozható legyen. A kevesebb, mint 21 mm vastag és mindössze 1,47 kg tömegű laptopokat dokkolócsatlakozóval is ellátták, így téve rendkívül kényelmessé az irodai használatot is

A 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Tecra Z50 kategóriájának egyik legkönnyebb laptopja. Az alapmodell tömege 1,79 kg. A numerikus kiegészítéssel is rendelkező billentyűzettel és széles kijelzővel felszerelt notebook kiválóan alkalmas kisvállalkozások vagy tervezőirodák számára is, ahol táblázatok szerkesztésére vagy tervrajzok készítésére van szükség. A Tecra Z40 és Tecra Z50 laptopokat a legújabb, gyors SSD, nagy kapacitású HDD vagy hibrid meghajtókkal látták el, ezért elegendő hely áll rendelkezésre a legfontosabb üzleti alkalmazások számára is, így a felhasználók gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudnak dolgozni.

Fókuszban a megbízhatóság

A Toshiba EasyGuard megoldásának és masszív kialakításának köszönhetően a Z-sorozatú laptopok az elfoglalt üzletemberek méltó társaiként mindig készen állnak a munkára. A kiváló tervezésnek és a méhsejtszerkezettel megerősített, könnyű, magnéziumötvözet készülékháznak köszönhetően a Z-sorozatú készülékek rendkívül tartósak és megbízhatóak. Forgalomba hozatal előtt minden modellt számos tesztnek vetettek alá. Ezeket a notebookokat többek között a független német intézet, a TÜV Rheinland HALT (felgyorsított élettartamteszt) eljárásaival is vizsgálták. A laptopokat 76 cm magasságból ejtették le, valamint a billentyűzetbe 30 ml folyadékot öntöttek. A Z-sorozat tagjai egytől egyig kiállták a próbákat, így a véletlen leesés és a ráömlő folyadék sem feltétlenül okoz azonnal adatvesztést. 

A kritikus üzleti adatok védelme érdekében minden modellt számos biztonsági funkcióval láttak el. A Trusted Platform Module (TPM) a helyi meghajtókon tárolt információkat óvja az adatlopástól, míg az Intel Active Management Technológia (AMT) lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai osztályán dolgozó technikusok a számítógépet távolról is ellenőrizhessék, azon frissítéseket vagy javításokat hajtsanak végre. A Z-sorozatú számítógépek mindegyikében megtalálható ujjlenyomat-olvasó segítségével a bejelentkezés rendkívül egyszerű. A biztonságot a külön megvásárolható chipkártya-olvasó használata tovább fokozza.

Rengeteg csatlakozási lehetőség

A Z-sorozatú laptopokat számos csatlakozási lehetőséggel látták el. A teljes méretű portok adapterek és speciális átalakítók nélkül is használhatók. A három USB 3.0 csatlakozó, az SD-kártyaolvasó, valamint az RGB és HDMI kimenetek segítségével a notebookkal számos további eszközt használhatunk. A Z-sorozatú notebookok Gigabit LAN, vezeték nélküli LAN és Bluetooth 4.0 adapterrel is rendelkeznek. A mobilitást a választható mobil szélessávú egység tovább növeli. A beépített Intel WiDi funkció segítségével a notebookon tárolt prezentációkat megfelelő tévékészüléken vagy projektoron kábelek nélkül is bemutathatjuk. A sorozat minden tagjába azonos dokkolócsatlakozót építettek, így a különböző modellekkel összekapcsolva az irodában található külső eszközök minden nehézség nélkül használhatók.

A Z-sorozatú laptopok 2013 negyedik negyedévében kerülnek az európai boltokba.

Toshiba Z-sorozatú laptopok jellemzői:

- 4. generációs Intel Core processzorok, akár i7

- Előre telepített Windows 8.1 Pro vagy Windows 7 Pro

- Intel HD 4400 grafikus egység

- Akár 2 x 8GB DDR3L

- Csatlakozási lehetőségek: 3 x USB 3.0 ports, 1 x HDMI, 1x RGB, SD-kártyaolvasó, Gigabit LAN, Wi-Fi (802.11 ac/a/b/g/n) vezeték nélküli LAN, opcionális integrált mobil szélessávú adapter, Bluetooth 4.0, Intel WiDi

- Audió: sztereó hangszóró DTS Studio Sound hangzásjavítással

- Full HD webkamera beépített sztereó mikrofonnal

- Biztonsági funkciók: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform Module, Intel Active Management Technology, választható chipkártya-olvasó

- Cseppálló, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet accupoint eszközzel


Portégé Z30 jellemzői

  • 13,3 hüvelykes (33,8 cm) HD, tükröződésmentes kijelző választható érintésvezérléssel
  • Akár 512 GB mSATA SSD
  • Akkumulátor üzemidő: akár 12 óra (Z30 modell), akár 10 óra (Z30t modell)
  • Alapmodell tömege: 1,2 kg
  • Méretek: 316 (Sz) x 227 (Mé) x 17,9 (Ma) mm

Tecra Z40 jellemzői

  • 14,1 hüvelykes (35,6 cm) HD vagy HD+, tükröződésmentes kijelző
  • Választható meghajtók: akár 500 GB HDD (7200 rpm), akár 500 GB hibrid meghajtó, akár 512 GB mSATA SSD (egyes modellek öntitkosító meghajtóval)
  • Akkumulátor üzemidő: akár 9 óra
  • Alapmodell tömege: 1,47 kg
  • Méretek: 338 (Sz) x 236 (Mé) x 20,4 (Ma) mm 

Tecra Z50 jellemzői

  • 15,6 hüvelykes (39,6 cm) Full HD vagy HD, tükröződésmentes kijelző
  • Választható meghajtók: 500 GB HDD (7200 rpm), akár 500 GB hibrid meghajtó, akár 512 GB mSATA SSD (egyes modellek öntitkosító meghajtóval
  • Az alapmodell tömege: 1,79 kg
  • Numerikus billentyűzet
  • Méretek: 379 (Sz) x 252 (Mé) x 20,4 (Ma) mm 



 

Vissza