ZyWall – tűzfalsorozat VPN igényekre szabva

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 30.

A ZyXEL bemutatta új tűzfal sorozatát, melyet a nagy teljesítményű virtuális magánhálózatok (VPN) iránti egyre növekvő kereslet kielégítésére tervezett. Ez a berendezés ideális megoldást jelent azon kis- és középvállalatok számára, melyek ki akarják használni az új, szélesebb sávú csatlakozási lehetőségek előnyeit. A ZyWALL 110, 210 és 1100 VPN tűzfalak a négy- és hatmagos processzorok nyújtotta lehetőségeket kihasználva megbízható teljesítményt garantálnak.

A ZyXEL megoldásával azokat a kis- és középvállalkozásokat célozza, melyeknek több biztonságos távoli kapcsolatra van szükségük egy állandó bázison. A tűzfalak adatátviteli sebessége elérheti a 3.6 Gbps-ot, míg VPN kapcsolással pedig akár a 800Mbps-ot. Az eszközök egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy magukba foglalják a Secure Hash Algorithm 2 programot, amely a jelenleg elérhető legbiztonságosabb Ip-Sec VPN kapcsolat a biztonságtechnikai piacon.

ZyWall 110

„A ZyXEL legújabb fejlesztésű többmagos tűzfalaival válaszol a növekvő piaci igényekre”- tájékoztat Cseh Levente, a ZyXEL Magyarország ügyvezetője. Kiemelte: sok felhasználó jelenleg távoli, állandó bázissal dolgozik, és VDSL kapcsolatot használ. A gyors és megbízható VPN kapcsolatot kínáló biztonsági eszközök iránti kereslet pedig folyamatosan nő. „Az eszköz egyik legfontosabb tulajdonsága a Secure Hash Algorithm 2 támogatás” – emeli ki Cseh Levente. Hozzátette: az SHA 2 a legerősebb jelenleg elérhető kriptografikus algoritmus, amelyet a kapcsolatok biztonságossá tételére használnak, és pontosan azt nyújtja, amit a fogyasztók a tűzfalaktól várhatnak.

ZyWall 1100

Az ügyfelek képesek lesznek frissíteni az új ZyWALL VPN tűzfalakat a következő, teljes kapacitással működő UTM eszközökre, amelyek várhatóan 2014 második negyedévében kerülnek a piacra. A ZyWALL VPN tűzfalaira ötéves garanciát vállal a gyártó, és az összes firmware frissítést ingyenesen biztosítja. 

Jelenleg három ZyWALL modell érhető el: 

  • A bevezető szintű ZyWALL 110 tűzfal 1Gbps sebességet támogat - VPN kapcsolat esetén 300Mbps-ot, és 50 VPN kapcsolódásig lehet bővíteni
  • A középkategóriás ZyWALL 310 tűzfal 2Gbps sebességet támogat - VPN kapcsolat esetén 500Mbps-ot, és 200 VPN kapcsolódásig lehet bővíteni
  • A nagyteljesítményű ZyWALL 1100 tűzfallal 3.6 Gbps és 800Mbps VPN sebesség érhető el, több mint 1000 IPSec átjáróval

 

Kulcsszavak: VPN, tűzfal, ZyXEL
Vissza