Újabb kagylódroid a piacon: Philips W8568

Farkas Norman - 2013. szeptember 27.

Kínában bukkant fel a Philips Android 4.2 Jelly Bean rendszer köré épülő, kinyitható kialakítású okostelefonja, mely két hálózat egyidejű kezelésére is alkalmas.

Úgy fest, hogy a Samsung mellett mások is látnak fantáziát a kagyló kialakítású okostelefonok gyártásában. Legalábbis ezt jelzi a Philips W8568 nevű üdvöskéje, mely Kínában kezdi meg hódító útját.

Az Android 4.2 Jelly Bean rendszerű okostelefon középkaptegóriás hardvert tudhat magáénak, ám nem mindennapi (legalábbis napjainkban) kialakítása igen népszerűvé teheti. Ez persze az árától is függ, ami sajnos még rejtély, de ha a Philips nem a Samsung példáját követi ezen a fronton, akkor tarolhat. A kinyitható forma egyébként nem csak divatos, hanem praktikus is, hiszen a fedlap jóvoltából a kijelző erős védelmet élvez, a fizikai számgombok jelenléte pedig vitathatatlan előnyökkel jár.

A Philips W8568 meghajtásáért egy 1,2GHz-es négymagos processzor felel, amit 1GB RAM, 4GB belső tárhely, két SIM foglalat, 3G modem, 8 megapixeles hátlapi kamera és 4 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású (qHD) érintőképernyő egészít ki. A 123,5 x 63 x 18,8 milliméteres és 214 grammos mobilt egy 2100mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, ami akár 13 órás beszélgetési időt vagy 9 órányi böngészést képes biztosítani egyetlen feltöltéssel.

A Philips kagylója valószínűleg nem kerül forgalomba Európában, hódító útja az eddigi infók szerint Ázsiára korlátozódik. Ha hazánkban is elérhető lenne egy jól felszerelt kinyitható okostelefon, lecsapnál rá?

 



 

[Forrás: Unwired View]

Vissza