A leggyorsabb memóriakártya – SanDisk Extreme ProCFast 2.0

Czipperer Dia - 2013. szeptember 16.

A SanDisk újdonsága, az Extreme Pro CFast 2.0 két szempontból is jelentős. Egyrészt ez az első CFast 2.0-ás memóriakártya, valamint a leggyorsabb is jelenleg a világon.

A CFast 2.0 a CompactFlash memóriakártya egy változata, amelyet tavaly jelentette be a CompactFlash Association. A CFast 2.0 szabvány 600MB/másodperc adatátviteli sebességet garantál SATA interfészen keresztül.

Az Extreme Pro CFast 2.0 kártya a SanDisk szerint bár nem éri el a CFast 2.0 szabvány maximális adatátviteli sebességét, így is 450 MB/másodperces olvasási és 350 MB/ másodperces írási sebességet képes elérni. Így a jövőben mindössze 1 percet vesz majd igénybe, hogy egy 100 GB-os fájlt átküldjünk a memóriakártyáról.

Mivel egy új szabványról van szó, viszonylag limitált lesz a támogató eszközök száma. Az egyik olyan eszköz, amellyel használható lesz a kártya, az Arri Arima, professzionális videókamera lesz. A szupergyors sebesség lehetővé teszi a 2K videórögzítést, amely azt jelenti, hogy másodpercenként akár 200 képkockát tud rögzíteni, magas bitaránnyal.

Azoknak is tud ajánlani lehetőséget a SanDisk, akik ragaszkodnak a hagyományos CompactFlash kártyákhoz. Bejelentették ugyanis a legnagyobb kapacitású CF kártyájukat, amely 256 GB tárhellyel rendelkezik.

Az Extreme Pro CFast 2.0 kártya 60 és 120 GB-os kapacitással is kapható lesz, bár az árát egyelőre nem közölték. A legújabb CF kártya árát viszont tudjuk, cirka 1809 dollárt kell kicsengetni érte.

 

Forrás: TechSpot.com

Vissza