Hipernet 4G: Száguldás már okostelefonokon is

Kütyü Magazin, 2013. szeptember 3. 16:00

Alig több mint egy évvel a számítógépekre elérhető 4G szolgáltatás bevezetése után, a Telenor mától okostelefonokon is elérhetővé teszi a technológiát. Bevezető akcióként a Hipernet 4G nevű szolgáltatás minden, hang- és adatszolgáltatást is magában foglaló előfizetéses tarifával, továbbá mobiltelefonon havidíjas adatcsomaggal és 4G-képes telefonnal rendelkező ügyfél számára díjmentesen használható december végéig.

A Hipernet 4G elméleti maximális letöltési sebessége 86,4 Mbps, míg a feltöltési 43,2 Mbps. Ezzel a tempóval szinte azonnal betöltődik bármely weboldal, rögtön elindul Deezeren a következő zeneszám, pár pillanat elég egy óriási, 13 megapixeles fotó Facebookra való feltöltéséhez, ráadásul az egészestés mozifilmek betöltése sem igényel többet fél percnél.

A Hipernet 4G használatához egy korszerű, úgynevezett USIM kártya szükséges, amelyet mintegy fél éve biztosít új mobiltelefon előfizetésekhez a szolgáltató. 

Azon ügyfelek, akik ki szeretnék használni a minden korábbinál gyorsabb mobilnetben rejlő lehetőségeket, díjmentesen cserélhetik be régi SIM-kártyájukat az új típusra a Telenor boltjaiban és partner üzleteiben – az érdeklődők a 1220 telefonos ügyfélszolgálattól kérdezhetik le jelenleg használt SIM-kártyájuk típusát.

Szeptember 3-tól december 31-ig a Hipernet 4G kizárólag olyan előfizetéses ügyfelek számára érhető el, akik adat- és hangszolgáltatást egyaránt tartalmazó tarifára fizettek elő, vagy kizárólag hangszolgáltatást tartalmazó tarifájuk mellé külön havi adatkeretet vásároltak.

A Hipernet 4G az alábbi, a Telenor kínálatában jelenleg megtalálható okostelefonokkal kompatibilis:

- Samsung: Galaxy S4 mini

- Nokia: Lumia 920, Lumia 820

- LG: Optimus G és Pro

- Sony Xperia Z, Xperia SP

- HTC One

- Asus Padphone

 

További infót itt találsz a szolgáltatásról.