Jelly Bean és kétmagos processzor egy okosórában?

Farkas Norman, 2013. augusztus 30. 18:40

A friss pletykák szerint kétmagos processzor, 1GB RAM és 4 megapixeles kamera teljesít szolgálatot a Samsung jövő héten bemutatkozó okos karórájában, melynek fedélzetén nem más, mint az Android Jelly Bean operációs rendszer szaladgál.

A várakozások szerint jövő héten, az IFA 2013 szakkiállítás során hullik le a lepel a Samsung okos karórájáról, mely Galaxy Gear néven vált ismertté. Nemrég arról adhattunk hírt, hogy milyen színváltozatokban lesz elérhető az újdonság, most pedig technikai tudásáról érkeztek kósza infók.

A friss pletykák szerint olyan erős hardvert kap a viselhető kütyü, hogy azt még a középkategóriás okostelefonok is megirigyelhetnék tőle: működéséért állítólag egy kétmagos processzor felel, amit 1GB RAM, 6GB belső tárhely, négy megapixeles kamera, Bluetooth (4.0) modul és 2,5 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású, hajlított AMOLED érintőkijelző egészít ki. Az Android Jelly Bean operációs rendszer köré épülő Gear gyenge pontja a mindössze tízórás üzemidő, ugyanis a készülék apró méretéből fakadóan komoly korlátokba ütközött a gyártó az akkumulátor kapacitás frontján.

A fenti specifikációt érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen nem hivatalos forrásból származik, ahogy az alant látható látványterv sem. Jó hír viszont, hogy már csak néhány napot kell várni az izgalmas karórára, amennyiben a Samsung tényleg a Galaxy Note III-mal egy időben szeretné leleplezni.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]