Újabb kagylódroid a Samsungtól: Galaxy Golden

Farkas Norman, 2013. augusztus 21. 12:42

A dél-koreai gyártó a Hennessy debütálása után csupán néhány nappal leplezte le a szintén kagyló kialakítású Galaxy Golden (SHV-E400) okostelefont, mely egy leheletnyivel ütősebb hardvert kapott múltidéző formája mellé, mint testvére.

A Samsung a múlt héten mutatta be a kinyitható/összecsukható kialakítású androidos telefonját a Hennessy „személyében”, mely az okostelefonok körében egészen egyedülálló formája mellé közepes hardvert és borzasztóan magas árat kapott.

A gyártó most előrukkolt egy hasonló modellel, amiről korábban a pletykákból hallhattunk. A Galaxy Golden névre keresztelt újdonság pezsgőarany színben, Koreában kerül forgalomba, várható ára 799 700 von, azaz cirka 715 dollár körül alakul. Ezért az összegért cserébe a Hennessy-énél egy fokkal erősebb hardvert és Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert kínál.

A Galaxy Golden meghajtásáért egy 1,7GHz-es kétmagos processzor (Hennessy: 1,2GHz) felel, amit 1,9 megapixeles előlapi és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera, 4G LTE támogatás, valamint két 3,7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő (Hennessy: két 3,3 colos WVGA kijelző) egészít ki. A friss Android rendszert a TouchWiz kezelőfelülettel és rengeteg alkalmazással, szolgáltatással (pl. S Health, kártyaolvasó és Easy Mode) turbózták fel.

A fentiek fényében a Hennessy-hez hasonlóan a Galaxy Goldent is sikerült egy kicsit túláraznia a Samsungnak, de ettől függetlenül még kelendő modell lehet a külső megjelenésre érzékeny felhasználók körében, hiszen egyelőre igen szűkös a kínálat a kagyló formájú okostelefonok szegmensében.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]