Apple Maps – a Waze funkcióival?

Farkas Norman, 2013. július 5. 16:12

Egy nemrég napvilágra került szabadalmi beadvány szerint az Apple közösségi navigációs funkciókkal turbózná fel saját térképszoftverét, lemásolva ezzel a Waze legnagyobb előnyeit magukban hordozó megoldásokat.

Az alábbi fotók alapján – melyeken az Apple egyik szabadalmi beadványából származnak – az Apple Maps hamarosan igen hasznos, a közösség erejét kiaknázó funkciókkal bővülhet, például lehetővé teszi, hogy mobilnet kapcsolat megléte esetén dugókat, forgalmi akadályokat, traffipaxokat, baleseteket stb. jelezzenek egymásnak a felhasználók, segítve ezzel a gördülékeny közlekedést.

A gond csak az, hogy a már évek óta nagy sikernek örvendő Waze közösségi navigációs szoftverben már jó ideje megtalálhatók –lényegüket tekintve – ugyanezen funkciók, így az Apple kvázi lemásolja őket.

 

 

A szabadalmai megsértésére módfelett kényes vállalat már tavaly érdekelt volt e szolgáltatások bevezetésében, erre a Waze tulajdonjogáért vívott küzdelme a bizonyíték, melyet végül elvesztett a Google-lel szemben, aki nem kevesebb, mint 1,3 milliárd dollárért vásárolta fel az izraeli céget.

 

 

 

 [Forrás: AppleInsider]