Xperia Z Ultra – megérkezett világ legnagyobb Full HD kijelzős okostelefonja

Kütyü Magazin, 2013. június 25. 13:30

Megérkezett az Xperia Z Ultra, amelyben 2,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 teljesít szolgálatot, emelett 4G LTE képeséggel rendelkezik. A készülék nem csupán méretével, hanem karcsúságával is kitűnik a többi Xperia modell közül, és emellett még víz- és porálló is.

A Sony a mai napon bemutatta a prémium nagy képernyős androidos okostelefonok legújabb forradalmi mérföldkövét. Az új vízálló Xperia Z Ultra vékony, pehelykönnyű formatervezésének szinte bárhol, bármikor használható. A még magával ragadóbb vizuális élményért a világon először ez a készülék kapta meg a Full HD TRILUMINOS for mobile kijelzőt és a Sony legfrissebb X-Reality mobil meghajtóját. A készülékben egy 2.2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor található, és a 4G LTE és HD voice szolgáltatásokkal kiegészülve nyújt zavartalan szórakoztató élményt, iparágvezető akkumulátor teljesítménnyel és elképesztő sebességgel.

 „Az Xperia Z Ultra az egyik legizgalmasabb forradalomi újítás a nagyképernyős szórakoztató eszközök között, mely a legvékonyabb és legnagyobb Full HD okostelefon kijelzővel együtt szinte felülmúlhatatlan” – nyilatkozta Calum MacDougall a Sony Mobile Communications Xperia Marketingért Felelős Igazgatója. „A Sony legjobb technológiáit és dizájn elemeit már beépítettük számos prémium okostelefonunkba és táblagépünkbe, és ezeket a prémium elemeket most elérhetővé tesszük a nagyképernyős okostelefonok piacán is, új szabványt felállítva ezzel versenytársaink felé is” – tette hozzá MacDougall. 

A világ legnagyobb Full HD kijelzővel rendelkező okostelefonja 

Az Xperia Z Ultra egy 6.4”-os Full HD érintőképernyővel rendelkezik, mely a Sony TRILUMINOS mobil kijelzőjének és a Sony BRAVIA TV mérnökeinek köszönhetően a természetes színek még szélesebb palettáját jeleníti meg. A lélegzetelállító technológia része az X-Reality mobil meghajtó is – mely a Sony intelligens szuper felbontású kijelző technológiája, mely minden egyes képkockát kielemez, és a hiányzó pixeleket helyettesíti, így előállítva a lehető legélesebb videókat. Megvizsgálja a megjelenő elemeket a különböző jelenetekben, és módosítja azokat a motívum, a körvonalak illetve a színösszetétel alapján. Tovább erősíti az apró motívumokat és pontosan ábrázolja azok részleteit, valamint erősíti körvonalaikat.  

A világ legvékonyabb Full HD okostelefonja

Az Xperia Z Ultra páratlanul vékony és könnyű, mindössze 6.5 mm és 212 gramm a minél egyszerűbb hordozhatóság érdekében. A készülék tervezésekor a Sony formatervezési szakértelme, és a részletekre való figyelem került előtérbe, a letisztult vonalakkal és prémium anyagokkal együtt – az elő- és hátlap is edzett üvegből készült és az OptiContrast panellel együtt szinte láthatatlanul illeszkedik a fémes keretbe, mely minden szögből lélegzetelállítóan néz ki. A készülék az Xperia Z-ben és Tablet Z-ben megismert OmniBalance dizájn vonalat követi. Az Xperia Z Ultra fekete, fehér és lila színekben lesz elérhető az egyes piacokon.

Az egyetlen vízálló (IP58) Full HD készülék

Az Xperia Z Ultra egyszerre elegáns és strapabíró. Az IP55 és IP58 minősítésnek köszönhetően ez a készülék nem csak a pornak, de a víznek is ellenáll - így bárhol élvezheted használatát. Akár Full HD felvételeket is készíthetőek a víz alatt, új szintre emelve a nagyképernyős okostelefonon való szórakozás élményét. A készülék kamerája Exmor RS mobil szenzorral rendelkezik, filmezésnél és fényképkészítésnél is használható HDR funkcióval, a Superior Auto mód pedig automatikusan aktiválja a HDR-t és a zajcsökkentést, amikor szükséges, így még kihívást jelentő fényviszonyok között is remek képek készíthetőek. 

A tökéletes szórakozás élménye

Az Xperia Z Ultra egyedülálló módon a nagyképernyős telefonos szórakoztatás élményére lett tervezve, legyen szó filmnézésről, játékokról, könyvek olvasásáról vagy akár böngészésről. A Sony "WALKMAN", "Album" és "Filmek" médiaalkalmazásaival egy helyről kezelhetőek az offline és online tartalmak.

A "Walkman" alkalmazás összekapcsolja a Sony audio tapasztalatait és a Facebook integrációt a zenék megosztására, továbbá új zenék felfedezésére. Ezen kívül zökkenőmentes hozzáférést biztosít a készülékre töltött zenékhez is.

A "Filmek" alkalmazással egy egészen új módon kereshetjük, rendezhetjük és játszhatjuk le a készüléken lévő tartalmainkat.

Az "Album" alkalmazás a készüléken található képek böngészésén túl lehetővé teszi a Facebook ismerőseink képeinek lapozgatását, valamint képeink készítés helye szerinti megtekintést is.