Újabb hagyományos Nokia mobilok a láthatáron: Asha 210 és 501

Farkas Norman, 2013. április 11. 14:49

A friss hírek szerint hamarosan két új taggal bővül a finn gyártó hagyományos készülékeket felvonultató Asha sorozata. A jövevények várhatóan több újítással – például átszabott kezelőfelülettel – érkeznek.

A múlt hónapban az @evleaks jóvoltából már láthattuk a képmozaikot a hamarosan bemutatkozó Asha modellek egyikéről, mely tudás- és dizájnbeli újításokkal is kecsegtet. A napokban az indonéz hírközlési felügyelet jóváhagyott két Nokia modellt, s csodák csodájára az egyikük a fent említett Asha készülék, pontosabban a Nokia 501 (RM-902). Egyelőre a nevén kívül nincs több új infó a telefonról, mindössze az @evleaks által kiszivárogtatott fotókra hagyatkozhatunk, melyek alapján 5 megapixeles hátlapi kamera, megújult kezelőfelület és teljes érintőképernyő kerül bele, mely alatt a hagyományos híváskezelő gombok helyett egy vissza gombot találunk. Egyes források szerint az eszköz olcsó lesz, ára 150 dollár körül alakulhat.

Ami a másik jóváhagyott készüléket illeti, szinte semmit nem tudni róla, csupán azt, hogy a 210-es (RM-924) modellszámot kapta és valószínűleg az Asha termékpalettát gazdagítja majd. Elképzelhető, hogy az Asha 201-hez és 205-höz hasonlóan teljes QWERTY gombsort kap, de azt sem zárhatjuk ki, hogy egy hagyományos candybar kialakítású mobiltelefon.

Remélhetőleg már nem sokáig kell várnunk az újdonságok hivatalos bemutatójára, melynek során a frissített Series 40 rendszerről is lehullik majd a lepel.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]