Nyolchüvelykes Full HD Super AMOLED kijelzővel érkezik a Samsung új táblagépe?

Farkas Norman, 2013. március 29. 12:44

A Samsung egy olyan táblagéppel rukkolhat elő az idei IFA kiállításon, mely 8 hüvelykes, Full HD felbontású Super AMOLED érintőképernyővel bír. A készüléket az iPad mini és a Nexus 7 riválisának szánja a gyártó.

A friss hírek szerint a Samsung egy brutális megjelenítővel megáldott készülékkel szeretne tarolni a kedvező árú tabletek piacán. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor egy 8 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású érintőképernyővel megáldott táblagéppel készül a dél-koreai óriás. A jövevény kijelzője nem csak nagy felbontása miatt figyelemreméltó, hanem a technológiája miatt is, ami nem más, mint az élénk színeiről híres Super AMOLED. A kütyü meghajtásáról egy négymagos processzor gondoskodhat, fedélzetén pedig az Android 5.0 Key Lime Pie operációs rendszert köszönthetjük.

Az új, várhatóan 7,9 colos Retina kijelzővel (2048 x 1536 pixel) Apple iPad mini és a frissített Nexus 7 riválisának szánt tablet várhatóan az IFA 2013 rendezvényen mutatkozik be, s a Galaxy Tab 7.7 utódjaként tekinthetünk majd rá. Állítólag egy másik, a Google Nexus 10-hez hasonló kaliberű, 2560 x 1600 pixel megjelenítésére alkalmas megjelenítővel szerelt táblagéppel is készül a Samsung, tehát azokra is gondol, akik a méretesebb, felsőkategóriás táblagépekre buknak. Ha a vállalat nem változtat az új termékek bemutatására vonatkozó időbeosztásán, akkor az eddigi minta alapján a Galaxy Note III és a Galaxy Tab 3 Plus modellektől is az idei IFA rendezvényen hullhat le a lepel.

 

 

 

[Forrás: SamMobile]