A Google is beszállna az okosóra bizniszbe?

Czipperer Dia, 2013. március 22. 11:19

Először Az Apple, majd a Samsung, most pedig a Google neve is feltűnt a sorban. Bár egyikük sem úttörő az okosóra bizniszben, mégis érdekesnek ígérkezik a verseny. Végül vajon ki lesz a befutó?

Korábbi cikkünkben már szó volt róla, hogy a Samsung lekörözheti az Apple-t, okosóráival előbb szeretne megjelenni a piacon, mint vetélytársa. Most a Google is belépett a sorba, és ki tudja, ki lesz a következő.

A The Financial Times információi szerint a Google már 2011-ben beadta szabadalmi kérelmét egy okosórára, amely dupla kijelzővel és interaktív felhasználói felülettel rendelkezik. Állítólag a cég – bár androidos egységet fejleszt – mégsem az Android részlegében teszi mindezt, hanem X Labben. Többen úgy vélik, ez azért lehet, hogy minél gyorsabban előállítsák a fogyasztói terméket.

Az idő most a Google, az Apple és a Samsung számára is kulcsfontosságú: nem mindegy, hogy a dobogó melyik fokára állhatnak. Bár egyik vállalat sem az első, amely okosórákat gyárt, hiszen számos darab van jelenleg is a piacon, csak hogy néhányat említsek, ott a Pebble karóra vagy a 007-es ihlette Martian Passport Watch. De azért érdekes figyelni a küzdelmet, és kíváncsian várjuk, csatlakozik-e még valaki, vagy egyáltalán ki lesz a befutó. Lehet, hogy az elsőként „színre lépett” Apple csak a sor végén kullog majd?

 

 

Forrás: CNET.com