A Sony is Firefox OS-ben utazna?

Czipperer Dia, 2013. február 28. 17:12

A Mozilla Firefox operációs rendszere egyre népszerűbbnek bizonyul: már két készülék is debütált a platformon, valamint az LG és a Huawei is támogatná a rendszert. A Sony közleményéből úgy tűnik, ő is beszállna a partiba.

Az MWC, mint már tapasztalhattuk, a nagy bejelentések helyszíne. Ebből a Sony sem maradhatott ki, aki Barcelonában erősítette meg partnerségét a Telefónicával, valamint egy közös együttműködésben is megállapodtak. És itt ugrik a majom a vízbe, ugyanis a megegyezés tárgya nem más volt, mint egy Firefox OS platformon futó mobilegység fejlesztése.

Két készülék is van, amelyeket már kifejezetten Firefox operációs rendszerre terveztek: a ZTE Open and Alcatel OneTouch Fire. Emellett további két gyártó – az LG és a Huawei – is jelezte, hogy támogatná a platformot. A Sony pedig egyenesen egy Firefox mobillal rukkolna elő

A cég közleményében úgy nyilatkozott, hogy a fejlődő technológiákban – Firefox OS, HTML5 – nagy potenciál rejlik, és értékelik az olyan innovatív technológiákat, amelyek segítenek azt a prémium felhasználói élményt elérni, amit a Sony fogyasztók elvárnak. A Telefónicával közös együttműködés eredményeként már jövőre szeretnék piacra dobni a Firefox mobilt, és ezzel egy teljesen új szegmenst megcélozni, valamint egyben nagyobb prémium termékkínálatot is nyújtani a Sony-fogyasztóknak.

 
Forrás: blog.digital.telefonica.com, Unwiredview.com