Megérkeztek a Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 okostelefonok

forrás Prim Online, 2012. szeptember 25. 08:50

A Nokia bemutatta a Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 mobilkészülékeket, az Asha Touch család legújabb tagjait. A kettős SIM kártyás Nokia Asha 308 és az egy SIM kártyás Nokia Asha 309 gyors internet-elérést kínál a fogyasztóknak alacsony áron.

Az új készülékek „swipe” ujjmozdulatokkal irányítható felhasználói felületet és a független alkalmazásfejlesztések számára nyílt környezetet kínálnak. Ezek miatt az egész Asha Touch sorozat kiérdemelte az okostelefon-besorolást az olyan nemzetközi piackutató cégektől és elemzőktől mint a GfK és az IDC.

A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 várható nettó kiskereskedelmi ára megközelítőleg 99 dollár lesz, és előreláthatólag 2012 negyedik negyedévétől lesznek kaphatóak.

 

Nokia Asha 308

A Nokia legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős készüléke

 

A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 a Nokia eddigi legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős készülékei. Független szakértők szerint az Asha sorozat remek okostelefonokat jelent a 99 dollár alatti kategóriában. „A Nokia Asha Touch család az okostelefon-élmények legjavát nyújtja, és az új szoftverfejlesztői csomaggal egyre nagyobb rugalmasságot kínál a fejlesztőknek, hogy új alkalmazásokat hozzanak létre a fogyasztóknak” – mondta el Will Stofega, az IDC mobiltelefonokért felelős programigazgatója.

A Nokia Asha 308 és a Nokia Asha 309 2G-s készülékek legfontosabb jellemzői a 3,0’’ WQVGA kapacitív kijelző, több kezdőoldal, a sztereó rádió, hangszórók és az akár 32GB-s microSD kártyák támogatása. A Nokia Asha 309 az egy SIM kártyás változat Wi-Fi támogatással érkezik, míg a Nokia Asha 308 egy kettős SIM kártyás készülék, amely a Nokia Easy Swap technológiáján alapul. Az Easy Swap lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és könnyen váltsanak több SIM kártya között, az akkumulátor eltávolítása vagy a telefon kikapcsolása nélkül.



A telefonok 40 ingyenes prémium EA játékkal érkeznek majd a felhasználókhoz, valamint az Asha Touch sorozatban először olyan közösségi funkciók lesznek elérhetőek mint az önálló Facebook és Twitter kliensek, a Nokia Messaging Service, és a böngészőbe ágyazott videostreamelés olyan oldalakról mint a YouTube.

 

 

Nokia Asha 309

Új szolgáltatások és fejlesztői eszközök


A Nokia bemutatott továbbá két új kiegészítőt az Xpress Böngészőjéhez, az egyetlen felhő-alapú web böngészőhöz, amely támogatja a webes alkalmazásokat:

A Nokia Nearby web-alkalmazás úgy segít felfedezni új helyeket, hogy megkeresi és jelöli a térképen a közelben lévő érdekességeket. A szolgáltatás elérhető a Nokia Xpress Böngészőn keresztül vagy a Nokia Térképek részeként.



A Nokia Life+ webes alkalmazás több millió ember számára tesz majd elérhetővé különböző témájú tartalmakat, az oktatástól kezdve az egészségen át a hírekig, a mindennapi életük javítására. A Nokia Life+ 18 országban érhető el angol nyelven, és helyi verziók érkeznek Indiába, Kínába és Indonéziába az év negyedik negyedévében. A Nokia Life+ elérhető a Nokia Xpress Böngészőn vagy a Nokia Áruházon keresztül.

Mindkét szolgáltatás elérhető az Asha Touch okostelefonokon. Ezeken a szolgáltatásokon kívül, a Nokia bemutatott egy új web-alapú eszközt is, amely még egyszerűbbé teszi az új alkalmazások fejlesztését. A Nokia Xpress Web App Builder segítségével akár a tapasztalatlanabb fejlesztők is létre tudnak hozni alkalmazásokat az Asha Touch készülékekre.