Újabb nemzetközi formatervezői díjakat nyert el az LG

forrás Prim Online, 2012. július 3. 14:39

Az LG három terméke kapott elismerést az idei International Design Excellence Awards-on (IDEA), a világ legrangosabb formatervezési versenyén. Az LG 55 hüvelykes képátlójú OLED TV-jét az IDEA zsűrije ezüst fokozatú díjjal, míg az LG mozgásérzékelős távirányítóval rendelkező LM8600-as CINEMA 3D SMART TV-jét bronz fokozatú díjjal jutalmazta.

Az IDEA-díjak nem az elsők az LG formatervezési díjainak sorában: a vállalat 12 terméke kapott már idén Red Dot formatervezési díjat, 14 termék pedig iF-díjat (International Forum) nyert. Ezzel az LG az idei formatervezési szezon egyik legtöbb díjjal kitüntetett szórakoztatóelektronikai termékeket gyártó vállalata.

 



Az LG 55 hüvelykes (~140 centiméteres) OLED TV-je – Ezüst fokozatú díj

A világ legnagyobb és legkeskenyebb, 55 hüvelyk képátlójú (~140 centiméteres) LG OLED TV-jét először a 2012-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) mutatták be, ahol elnyerte a „Az év legjobb új terméke” díjat, emellett a CNET webhely a kiállítás legjobb termékének járó „Best of Show” címmel is kitüntette. A készüléket a szöuli World IT Show (WIS) informatikai vásáron „A Koreai Köztársaság elnöki díja a legjobb multimédiás technológiának” kitüntetéssel jutalmazták.

A kartonpapír vékonyságú (mindössze 4 mm) LG OLED TV csupán 10 kg-ot nyom és szénszállal megerősített műanyagból (CFRP) készült. A WRGB színképzést alkalmazó OLED TV a 4-színű pixel (4-Color Pixels) és színfinomító (Color Refiner) technológiának köszönhetően állandó, természetes és pontos színeket nyújt. Az LG 4-színű pixel (4-Color Pixels) technológiájának légyege a negyedik, fehér alpixel hozzáadása volt, amely tökéletesíti a színek megjelenítését. Az LG OLED TV-jében alkalmazott innovatív WRGB technológia minden tekintetben túlszárnyalja a hagyományos, háromszínű RGB-rendszereket. A technológiának köszönhetően az LG csökkenteni tudta a készülék vastagságát és súlyát. Az LG által alkalmazott szénszálas műanyag (CFRP) olyan kiváló minőségű anyag, amelyet főként versenyautókban és repülőgépekben használnak. A televízió kialakítása a minimális keretnek köszönhetően hozzájárul a tökéletes képi élményhez. A technológia és a megjelenés közötti harmóniának köszönhetően a televízió minden belső térbe kiválóan illeszkedik.

Az LG LM8600 CINEMA 3D SMART televíziója mozgásérzékelő távirányítóval (Magic Remote) – Bronz fokozatú díj   
Az LM8600-as, az LG 2012-es innovatív CINEMA 3D SMART TV termékcsaládjának egyik figyelemre méltó tagja, tovább tökéletesített 3D technológiát és kibővült Smart TV szolgáltatást is tartalmaz. Egyik legszembetűnőbb jellemzője az LG méltán híres CINEMA SCREEN formatervezési koncepciója. Az elegáns megjelenést az alig látható keret teszi teljessé. A formatervezésnél nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a televízió bármilyen belső tér díszévé váljon, legyen szó akár otthoni, akár irodai környezetről. A kijelző melletti minimális takarásnak köszönhetően a CINEMA SCREEN formatervezés még tökéletesebb 3D-élményt nyújt. Az LM8600 Red Dot formatervezési díjat is nyert márciusban.

Az LG új Magic Remote mozgásérzékelős távirányítójának innovatív kezelőfelülete és ergonomikus kialakítása a felhasználók kényelmét szolgálja. A letisztult formatervezésű távirányító belesimul a felhasználó kezébe, míg a négy vezérlési mód — hangfelismerés, görgetés, rámutatás és mozdulatvezérlés — a hagyományos nyomógombokat helyettesíti, egyedülállóan felhasználóbarát kezelőfelületet biztosítva. Az LG a hagyományos távirányítók továbbfejlesztésével a televíziózás élményének elengedhetetlen részévé tette a Magic Remote mozgásérzékelős távirányítót.