Fehér Nokia Lumia 800: először a Vodafone-nál

Kütyü Magazin, 2012. április 20. 15:04

A Windows Phone Magno rendszert futtató Nokia Lumia 800 április második felétől nem csak fekete, hanem fehér színben  is megvásárolható a Vodafone kiemelt üzleteiben. A fehér készüléket a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone teszi elérhetővé.

A Nokia Lumia 800 elegáns készülék, melynek egy darabból álló készülékteste teljesen körülöleli a 3,7 hüvelykes, WVGA felbontású (800x400 képpont) ClearBlack AMOLED kijelzőt. A készülék használata rendkívül egyszerű, a kedvenc alkalmazások a személyre szabható kezdőképernyőről egy mozdulattal elérhetők. A telefon hátlapján kapott helyet a 8 megapixeles, dupla LED vakus, autofókuszos Carl Zeiss kamera, mellyel kiváló képek, és akár HD (1280x720 képpont) felbontású videók is készíthetők, amelyek az egyérintéses megosztási funkciónak köszönhetően egy szempillantás alatt kikerülhetnek bármelyik közösségi oldalra. A képek, dokumentumok, zenék tárolásáról a 16GB-os belső memória, illetve a 25 GB-nyi online tárhelyet nyújtó ingyenes SkyDrive-fiók gondoskodik.

A Nokia Lumia 800 fedélzetén megtalálhatók a Microsoft Office 2010 alkalmazások mobilra szánt verzióit, így a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote is. Ezek, és minden más alkalmazás gyors működéséről az 1,4 GHz-es processzor gondoskodik.

Az utazások kiváló eszköze a lépésről lépésre vezérlő Nokia autós navigáció, valamint az útvonaltervezéssel kapcsolatos információk lekérése, melyekhez a térképek Wi-Fi-n keresztül is letölthetőek a Windows Phone Piactérről. A piactéren egyre több magyar nyelvű alkalmazás lesz elérhető.

A fehér köntösbe öltöztetett Nokia Lumia 800 Mátrix 7 tarifával már 20 990 forintos kezdőrészlettel elérhető a Vodafone kiemelt márkaboltjában.