Bemutatkozott a Meizu MX négymagos változata

Farkas Norman, 2012. április 16. 12:49

Négymagos processzorral, Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel érkezik a piacra a Meizu MX felturbózott verziója, a Meizu MX Quad-core.

A kétmagos processzorral szerelt Meizu MX sem nevezhető harmatos gépnek, de most lehullt a lepel a készülék négymagos változatáról, mely egy vérbeli csúcsmodell jellemzőit hordozza. A Meizu MX Quad-core lelke egy négymagos, Cortex A9 alapokra épülő Samsung Exynos processzor, melynek órajele ismeretlen, de feltételezhetően másfél gigahertzen ketyeg. Az újdonság ezen kívül 4 hüvelykes, 960 x 540 (qHD) felbontású ASV megjelenítőt és 1700mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak, képalkotó képességeiért pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera felel.

A négymagos MX június folyamán kerül az üzletek polcaira Hong Kong és Kína területén. A lila, rózsaszín, kék, zöld és fehér árnyalatokban érkező telefon 32GB-os verziója 480 (cirka 90 000 forint) dollárba kerül majd, a 64GB-os variánsért 635 dollárt (kb. 120 000 forint kell kicsengetni.

Örülhetnek, akik nem vágynak négy magra, viszont gerjednek a Meizu mobiljaira, ugyanis a kétmagos MX ára csökkent az utód bejelentésével, így a kisebb tárolókapacitású változatért már 75 ezer forint körüli áron hozzá lehet jutni.