Fizikai „Home” gombot és öt oszlopos menürendszert kap a Galaxy S III

Farkas Norman, 2012. április 11. 17:26

A legfrissebb pletykák szerint a Samsung – a korábbi hírekkel ellentétben - nem száműzi legújabb zászlóshajójából az elődmodelleknél is jól bevált fizikai „home” gombot. Ha ez nem lenne elég izgalmas infó, arra is fény derült, hogy átszabott felhasználói felületet kerül a masinába.

Mivel a Galaxy S III méretes érintőképernyőt fog kapni, – habár az még kérdéses, hogy pontosan mekkorát – ezért a koreai gyártó úgy döntött, hogy a Galaxy Note esetében alkalmazott trükköt veti be annak érdekében, hogy megfelelően kiaknázásra kerüljön a nagy megjelenítő. Ez a módosítás a menürendszert érinti, mely így nem a megszokott, négy oszlopos sémát követi, hanem öt oszlopban jeleníti meg az egyes alkalmazásokhoz, funkciókhoz vezető ikonokat.

A hírek szerint első körben az a döntés született Samsungéknál, hogy csúcsmodelljüket hardveres gomb nélkül adják ki, ám ez az álláspont – egy kis balhéval megszórva – megváltozott, s végül arra jutottak, hogy a már bevált recept szerint ellátják egy fizikai gombbal a kütyüt.