Opera Mobile 12: WebGL támogatással

Farkas Norman, 2012. március 1. 15:10

Az Opera Software a Mobile World Congressen mutatta be Android rendszerre optimalizált mobil böngészőjének 12.00 verzióját, mely WebGL- és továbbfejlesztett HTML5 támogatással bír. Az alkalmazás Java alapú változata, az Opera Mini Next szintén rengeteg újítást tartogat a mobilos felhasználók számára.

Az új Opera Mini Next a már jól bevált adatforgalom-csökkentő (a forgalmazott adatok tömörítésén alapuló) megoldás mellett új „Smart Screen-nel”, testre szabható zoom funkcióval, integrált szótárral és a fájlfeltöltés lehetőségével is kecsegtet. A program iOS-os változatában új szintre emelték az adatforgalom-csökkentését.

Az Opera Mobile 12-ben már nem csak 9, hanem tetszőleges mennyiségű gyorsindítót tartalmazhat a „Smart Page”. A közeljövő játékainak megjelenésekor kaphat kiemelt szerepet a böngésző legnagyobb újdonsága. A WebGL támogatásról van szó, melynek köszönhetően platformtól függetlenül használhatók a 3D grafikák a böngészőkben. Az Opera Mobile 12-ben a HTML5 támogatására is hatalmas hangsúlyt fektettek, a szoftver Ragnarök nevű HTML5 motorja a szabvány legtöbb részét nagyon gyorsan képes feldolgozni.

Az Opera Mini Next és Opera Mobile 12 ingyenesen letölthető az Opera oldaláról.