Elismerést kapott az LG szemüveg nélküli 3D monitora

Kütyü Magazin, 2012. január 24. 14:47

Az LG Electronics szemüveg nélküli CINEMA 3D monitora (LG D2500) a nemzetközi hírnevű Underwriters Laboratories (UL) termékbiztonsági tanúsítványát vehette át a Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) Las Vegasban, ami a vállalat vezető szerepét jelzi a szemüveg nélküli 3D monitor szegmensben.

Az LG D2500-as monitor öt különböző vizsgálat után kapta meg a hitelesítési tanúsítványt az Underwriters Laboratories-tól (UL): az első vizsgálat a 2D színkarakterisztikára, a második a 3D színkarakterisztikára, a harmadik a 3D kontrasztra, a negyedik a 3D szellemkép effektusra, az ötödik pedig a 3D függőleges látószögre vonatkozott. Az UL kifejezetten elektronikai termékek minőségének is biztonságának tanúsítására specializálódott.

Az LG D2500 modellben alkalmazott Parallax Barrier technológia az LCD panel elé rögzített fényblokkoló sávok segítségével teremti meg a mélységérzetet, amelynek hatására különböző képet lát a bal és a jobb szem. Az optimális 3D képminőség érdekében az LG D2500 fejkövető technológiája egy beépített webkamera segítségével valós időben követi a néző fejének és szemének helyzetét. A kapott adatokból állítja be a 3D képeket a felhasználó látószögének és a CINEMA 3D monitortól való távolságának megfelelően.

Az UL tanúsítványán kívül a D2500-as modell — mint szemüveg nélküli 3D termék — a TÜV Rheinland vállalat tanúsítványát is megkapta. A TÜV a monitor kiváló kontraszt arányát és színreprodukciós képességét hangsúlyozta ki.