Kinek ajánlott a szerver elhelyezés?

Kütyü Magazin, 2022. december 8. 17:52

Ha röviden és lényegre törően szeretnénk megfogalmazni azt, hogy kinek jó a szerver elhelyezés, vagy más néven szerver hoszting, akkor ezt egyszerűen meg lehet ezt tenni: azoknak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a saját vasukat használják, ám nincs szervertermük vagy biztonsági aggályok merültek fel a jelenlegi kapcsán.

Ezért érdemes szerver elhelyezésben gondolkodni

Amennyiben biztos szeretnél lenni abban, hogy a szervered professzionális környezetben van, akkor érdemes a RackForest szerver hoszting szolgáltatását választanod. Ez egy professzionális hazai tulajdonban lévő cég, így a legváratlanabb helyzetek miatt sem kell aggódnod, ha őket választod.

Ha meghibásodik a vasad, akkor azonnal tudnak gondoskodni arról, hogy csatasorba állítsanak egy bérszervert. A virtuális magánhálózat gondoskodik a távoli helyszínek, akár több tucat vagy több száz végpont közötti megbízható kommunikációjáról. A site2site VPN integrált hang-, adat- és internetkapcsolatot képes biztosítani a helyi hálózatok és egyéb rendszerek között. Ez egy olyan biztonságos megoldás, melyen nyugodtan futtatható bármilyen üzleti alkalmazás.

Ezek a szerver elhelyezés fő előnyei

A RackForestnél 1-10 Gbit/s nemzetközi és belföldi internetkapcsolatot garantálnak, ami kifejezetten jónak tekinthető. Biztosítják a távoli elérést ingyenes IP konzol port segítségével.

Fontos szempont az is, hogy a hét minden napján 0-24-ig biztosítanak személyes szerverelérést és supportot is. Nem jelentenek ez alól kivételt az ünnepnapok sem. A stabilitás szempontjából jó hír, hogy a cég öt terme három különböző helyszínen található, a szünetmentes áramellátást pedig aggregátorral oldják meg. Mindez azt jelenti, hogy még egy komolyabb természeti katasztrófa sem okozhat fennakadást.

Ezeket tartalmazza egy alapcsomag

A példa kedvéért vizsgáljuk meg, hogy mit tartalmaz egy szerver hoszting alapcsomag. Fontos hangsúlyozni, hogy minden szolgáltatónál más és más lehet a csomagban, sőt, minden szolgáltató kínál több különböző konstrukciót. Így mindenki megtalálhatja azt, ami a számára a leginkább megfelelő.

A RackForestnél jelenleg a legolcsóbb csomag szerver elhelyezést kínál rack szekrényben, határozatlan futamidővel a cég egyik budapesti szervertermében. A csomag része az 1U rackszekrényhely, Gigabit Ethernet switch port. Garantálják az 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internetkapcsolatot is.

A szolgáltatás megrendelése magában foglal 130 W tényleges áramfelvételt, a tápegység körülbelül 450-600W. Ezenfelül jár hozzá díjmentes IP konzol port és menedzsment IP cím, valamint díjmentes privát VLAN. A megrendelő számára korlátlan számú domainhez DNS szolgáltatás biztosított, valamint havi 120TB külső adatforgalom. Mindezeken felül az online forgalmi statisztikák is megtekinthetők.