A HMD Global platina minősítést szerzett

Kütyü Magazin, 2022. június 20. 11:02

A HMD Global, a Nokia telefonok gyártója, platina minősítést ért el a vállalatok fenntarthatóságát vizsgáló EcoVadis 2022-es értékelésén. A platina fokozatot csak azok a vállalatok kaphatják meg, amelyek teljesítménye egy adott iparágban a legjobb 1%-ba tartozik.

 

Az EcoVadis a világ egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert vállalata, amely megbízható értékeléséket készít a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról, az alábbi négy terület figyelembevételével: környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés.

 

A HMD Global küldetése, hogy megbízható és hosszú élettartamú termékeket és szolgáltatásokat nyújtson megfizethető áron. A platina minősítés a vállalat fejlett, strukturált és proaktív fenntarthatósági megközelítését jelzi. Ez magában foglalja a fenntarthatóságot érintő főbb kérdésekkel kapcsolatos kötelezettségvállalásokat, irányelveket és kézzelfogható intézkedéseket, amelyeket részletes végrehajtási információk és célok támasztanak alá.

 

A Nokia telefonok évtizedek óta ismertek a tartósságukról, ami ma a HMD Global védjegye is.​ A Nokia készülékeket ugyanis célzottan úgy tervezzük, hogy robusztus hardverrel és biztonságos, naprakész szoftverrel hosszabb ideig bírják, ezzel jelentősen meghosszabbítva a termékek élettartamát.