Itt a Java legújabb verziója

Kütyü Magazin, 2022. március 22. 16:08

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált a Java 18, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója. A Java 18 (Oracle JDK 18) több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál, köztük kilenc olyan fejlesztést a platformhoz, amelyek tovább javítják a fejlesztők termelékenységét.

A legújabb Java Development Kit (JDK) kilenc JDK Enhancement Proposal (JEP) frissítést és fejlesztést tartalmaz. Ezek közé tartozik a Java API dokumentációban a kódrészletek hozzáadásának lehetősége (JEP 413), amely leegyszerűsíti a mintaforráskódok hozzáadását az API dokumentációhoz, valamint az egyszerű webkiszolgáló (JEP 408) a prototípusok készítéséhez és teszteléshez. A fejlesztők két inkubációs modult fedezhetnek fel: a Vector API (JEP 417) és a Foreign Function and Memory API (JEP 419), valamint egy előnézeti funkciót: Pattern Matching for Switch (JEP 420). 

 

 

Java a felhőben 

Az Oracle a közelmúltban mutatta be a Java Management Service (JMS) nevű új Oracle Cloud Infrastructure (OCI) natív szolgáltatást, amely segít a Java futtatókörnyezetek és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezelésében. A JMS biztosítja a Java telepítések vállalati szintű kezeléséhez szükséges információkat. A Java Management Service elérhető az Oracle felhőinfrastuktúra ügyfelek és a Java SE-előfizetők számára.  

A Java 18 a legújabb kiadás a Java hat hónapos megjelenési ütemének megfelelően, amely az Oracle mérnökei és a Java-fejlesztői közösség többi tagja közötti, az OpenJDK Project és a Java Community Process (JCP) keretében folytatott széles körű együttműködés eredménye. Ez folyamatos innovációt és olyan teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztéseket is biztosít, amelyek növelik a Java elterjedtségét minden iparágban és szervezeti méretben.  

A könyvtárak frissítéseinek és javításainak részletes listája itt található:  

https://www.oracle.com/news/announcement/oracle-releases-java-18-2022-03-22/

 

Java ügyfelek támogatása

Az Oracle Java SE Subscription egy kiszámítható “pay-as-you-go” ajánlat, amely az ügyfelek számára a legjobb minőségű támogatást, a GraalVM Enterprise-ra való jogosultságot, a Java Management Service-hez való hozzáférést, valamint a vállalkozásuk ütemének megfelelő frissítés rugalmasságát biztosítja. Ez segít az informatikai szervezeteknek a komplexitás kezelésében, a költségek visszafogásában és a biztonsági kockázatok mérséklésében.