Webkamerás monitor a Samsungtól

Kütyü Magazin, 2021. szeptember 16. 08:49

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

„A Samsung célja, hogy olyan megoldásokat alkosson a felhasználók számára, amelyekkel hatékonyabbak lehetnek a mindennapokban – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – Legújabb monitorunkat az egyre elterjedtebb hibrid munkarendre fejlesztettük ki. A webkamerával a felhasználók bekapcsolódhatnak a videóhívásokba, részt vehetnek online tanítási órákon vagy akár virtuális eseményeken is, egyetlen készülékkel.” 

A 2.0 megapixeles FHD kamerának és az infrakamerának köszönhetően az S4 monitorral a felhasználók könnyen csatlakozhatnak konferenciahívásokhoz vagy virtuális eseményekhez. A kijelző tetején elhelyezett kamera lenyomás után ugrik elő, így a hívások előtt egyetlen mozdulattal előáll a megfelelő technológia. 

A bejelentkezés megkönnyítése érdekében az S4 monitor Windows Hello tanúsítvánnyal rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználók akár 2 másodperc alatt feloldhatják a számítógépüket. A rendszer biometrikus érzékelők segítségével vizsgálja meg a felhasználók arcát, így nem szükséges megadni a jelszót a Windows 10-et futtató eszközök, alkalmazások és webhelyek eléréshez, a hozzáférés pedig azonnali, biztonságos és hatékony. 

 

A Samsung S4 Monitor Full HD felbontással és 178 fokos vízszintes- és függőleges betekintési szöggel érkezik, így a tartalom élénk színekkel, tisztán jelenik meg a képernyő minden pontján, és ez szinte minden szögből kiválóan látható. A beépített webkamerának és hangszóróknak köszönhetően több csatlakozó is felszabadul, így az S4 monitorhoz még több periféria csatlakoztatható kényelmesen. A monitor USB-hubként is működik, így egy USB-csatlakozós laptoppal akár további eszközök is csatlakoztathatók egyidejűleg. 

A beépített webkamerával rendelkező Samsung S4 Monitor tervezésénél a kényelem is kiemelt szerepet játszott. Az ergonomikus állvány az egyedi tervezésnek és a Video Electronics Standards Association (VESA) kompatibilitásnak köszönhetően kiemelkedő hatékonyságot és kényelmet biztosít. A monitor állítható magasságú állványa (HAS) dönthető és két irányban is elforgatható, így a felhasználók könnyedén beállíthatják vele a monitor pozícióját. 

 

Annak érdekében, hogy a hosszabb távú használat során is kímélje a felhasználók látását, a monitor a Samsung Villódzásmentes és alacsony kékfény kibocsátású megoldásaival érkezik. A készüléket a TUV Rheinland minősítőintézet villódzásmentes és alacsony kékfény kibocsátását igazoló tanúsítványokkal jutalmazta.

Az S4 monitor két beépített, 2W-os, sztereó hangszórójának köszönhetően a konferenciahívások és a különböző videók lejátszása közben is kiemelkedő hangminőséget biztosít. A sokoldalú csatlakoztathatóság érdekében a készüléken HDMI, DP, D-Sub és Audio kimenetek találhatók.

A Samsung S4 Monitor beépített webkamerával Magyarországon szeptembertől érhető el 109.900 forintos ajánlott fogyasztói áron. További információ a https://www.samsung.com/hu/monitors/flat/webcam-s4-24-inch-ls24a400veuxen/ weboldalon található.