Nálunk is elérhető az egyik legnépszerűbb fogyókúrás applikáció

Kütyü Magazin, 2021. augusztus 17. 07:32

Immáron a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik legmeghatározóbb alkalmazásává vált. Ezt az applikációt Európában már több mint 2 millió felhasználó használja aktívan. A kalóriaszámlálóként is ismert alkalmazás jelen van többek között Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, Oroszországban, Magyarországon és Lengyelországban. 

A Dine4Fit májusban tette elérhetővé a kalóriaszámláló alkalmazást és a felhasználók száma azóta exponenciálisan és organikusan is növekszik. Ez havonta több tízezer új fogyasztót jelent. "Az alkalmazás képes rögzíteni az elfogyasztott ételeket, és nem csak a kalóriabevitelt mutatja meg, hanem azt is, hogy a felhasználó által elfogyasztott ételek tápanyag-összetétele mennyire tér el az ajánlott értékektől. Az applikáció előnye, hogy automatikusan összekapcsolható olyan aktivitást rögzítő alkalmazásokkal, mint például a GoogleFit, az Apple Health, vagy a Garmin Connect” – hívta fel a figyelmet Tomáš Pětivoký Dine4Fit vezérigazgatója. Hozzátette: a Dine4Fit az Apple órákon és Wear OS operációs rendszerekkel ellátott karórákon is működik. A cég első embere szerint a Dine4Fitben elérhető funkciók folyamatosan bővíthetők a fogyasztók igényei alapján. 

Érdekesség, hogy az applikációban eddig több mint 400 ezer élelmiszer került feltöltésre. A 2021 május végéig a Dine4Fit alkalmazást használó felhasználók együttes testzsír tömege elérte a 820 tonnát. „Csehországban és Szlovákiában a felhasználók közel egyharmada nem csak fogyáshoz, hanem főként a fitten tartáshoz, vagy izomtömeg növeléshez használja az alkalmazást. Lengyelországban és Magyarországon ezzel szemben az arány valamivel alacsonyabb, a felhasználók kb. háromnegyede elsősorban fogyás céljából veszi igénybe az applikációt. Itthon körülbelül 30 ezren használják az alkalmazást, de a Dine4Fit internetes felületen is van legalább 17 ezer magyar felhasználó” – hangsúlyozta a szakember. 

 

Hogyan működik?

A Dine4Fit alkalmazás segítségével áttekintést kaphatunk a táplálékbevitelről. Könnyedén nyomon követhetjük a kalóriákat és a tápértékeket, ennek köszönhetően pedig gyorsabban fogyhatunk és egészségesebb életmódot folytathatunk. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, és használata nagyon egyszerű. A Dine4Fit applikáció regisztráció nélkül nem használható. A bekapcsolás után elég megadni a magasságot, a testsúlyt, valamint a születési dátumot, ezt követően az alkalmazás kiszámítja, hogy az adott felhasználónak mennyi az adott ajánlott napi táplálékfelvétele. Természetesen a fogyasztó beállíthat más mennyiséget is, ha például a saját edzője által kidolgozott személyre szabott étrendjét szeretné használni. A Dine4Fit alkalmazásban számtalan étel érhető el, amelyek egyszerűen és könnyen áttekinthetők. Az applikáció kezelését még könnyebbé teszi, hogy felhasználók akár a csomagoláson lévő vonalkód segítségével is felvihetnek új ételeket. 

 

Felhasználói támogatás

A Dine4Fit alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken érhető el, de saját weboldallal is rendelkezik, ahol a felhasználók minden fontos kérdésre megtalálhatják a választ. A Dine4Fit blogon pedig több olyan téma található, amelyek foglalkoztatják az alkalmazás felhasználóit. Az applikáció emellett saját, privát Facebook-csoporttal is rendelkezik, amelyben több ezer felhasználó osztja meg a fogyókúrás tippjeit és tanácsait, így a fogyni vágyók még több releváns információkkal vértezhetik fel magukat. 

A Dine4Fit alkalmazásról

A Dine4Fit internetes portál, valamint az Android és iOS rendszerhez készült mobilalkalmazások az ételek és azok tápértékeinek legszélesebb körű adatbázisát tartalmazzák. A regisztrált felhasználók számára ingyenes az étrendek és a sporttevékenységek rögzítése, a kalóriabevitel áttekintése, valamint a speciális diétás étrendek  összeállításának lehetősége. Az alkalmazásnak elérhető fizetős verziója is, ahol elérhetővé tettük azoknak a felhasználóknak a sikeres étrendjeit, akiknek sikerült jelentősen változtatni alakjukon és/vagy súlyukon.