Szakipari létrák a megbízhatóság jegyében

Kütyü Magazin, 2020. május 13. 11:19

A speciális szakipari létrák természetesen a hétköznapi felhasználók számára is optimális választást jelentenek, ugyanakkor leginkább a professzionális szakemberek igényeihez mérten történik a tervezésük és gyártásuk.

A cikkben az egyes szakipari létratípusok jellemző felhasználási lehetőségei mellett szintén ki fogunk térni a rendelkezésre álló típusokra is. Méghozzá azzal a céllal, hogy minél egyszerűbb legyen közülük választani. Természetesen nem fogjuk figyelmen kívül hagyni a létrák esetében legfontosabb kérdésnek számító biztonságot sem.

Amikor a magasban megy a munka, ott rendesen oda kell figyelni

Valakinek ki kell cserélnie a tetőcserepeket, továbbá el kell végezni a több méteres magasságokban is a munkát. Ezek a feladatok egyáltalán nem veszélytelenek, hiszen a magasban akár egyetlen rossz mozdulat is végzetes lehet.

Éppen ezért csakis olyan létrát érdemes használni a kivitelezés során, amelyek kellőképpen támogatják a dolgozó biztonságát. Példának okáért a felhasznált létrák kapcsán sem szabad megalkudni. Csakis a minőségi anyagokból készült, stabil és kényelmes darabokat célszerű kiválasztani.

Konkrét javaslat a tetőn végzendő munkálatok eszközigényéhez

Fontos leszögezni, hogy a tető megközelítése mellett a rajta történő közlekedést szintén biztonságos módon kell megvalósítani. Akár az alumínium, akár a falétrák is megadhatják azt a stabilitást, ami a többméteres magasságok eléréséhez elengedhetetlen.

Ahhoz, hogy a tetőlétrát mindenféle nehezítő körülmény nélkül el tudjuk helyezni fent a magasban, a speciális tetőgerincen gurítható rögzítőkampó beszerzése a javasolt. A kampót gyakorlatilag úgy tudjuk alkalmazni, hogy közben a cserepek állagában sem fogunk kárt tenni.

Mindezek mellett szintén remekül jöhet az ilyen jellegű munkálatokhoz az erősen bordázott, félkör alakú fokokkal ellátott alumínium létra, amelyet kifejezetten a kéményseprés minél hatékonyabb megvalósításához fejlesztenek és gyártanak.

Egyéb szakipari létratípusok a szükséges stabilitás érdekében

Természetesen akadnak még olyan létratípusok, amelyek kimondottan a szakipari tevékenységek eredményes és biztonságos megvalósítását hivatottak szolgálni. Tipikusan ebbe a kategóriába sorolható a műanyag támasztólétra, vagy akár a szintén műanyag tolólétra is.

Ugyanúgy kedvelt és gyakorta alkalmazott opciónak számít a szakemberek részéről a két oldalon járható műanyag létra is, ami a kétoldali járhatóságnak köszönhetően még inkább sokrétű felhasználási lehetőségeket kínál.

Meg kell továbbá említenünk a lépcsőfokos műanyag állólétrát, valamint az ablaktisztítólétrát is. Utóbbi speciális modellnek számít, ugyanis kifejezetten a magasabban fekvő ablakok zavartalan és biztonságos körülmények között megvalósított tisztítása oldható meg a segítségével.