A Nikon Red Dot Award díjat kapott

Kütyü Magazin, 2020. április 29. 11:02

A Nikon bejelentette, hogy két termékük „Red Dot Award: Product Design 2020” díjat nyert. Az elismerést a Nikon Z 50 tükörnélküli fényképezőgép és a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektív kapta. A díjat terméktervező szakértőkből álló bizottság ítélte oda olyan szempontok alapján, mint  innováció, funkcionalitás és tartósság.

 

Nikon Z 50

Nagy méretű, 20,9 megapixeles DX-formátumú érzékelőjével a Z 50 a Nikon tükör nélküli rendszerének optikai előnyeit egy erős és kompakt DX-vázban egyesíti. Az elismert Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépből örökölt funkciók közé tartozik a széles Nikon Z-bajonett és a gyors, széles lefedettségű hibrid AF- (automatikus élességállító) rendszer.

 

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

A Nikon legendás F-bajonett Noct klasszikus megjelenésével és forradalmi optikai kialakításával, rendkívül nagy látószögű rekeszével és kivételes élességével páratlan új lehetőségeket kínál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A széles Z-bajonett és a nagy f/0,95 rekesz az új lehetőségek egész tárházát kínálja kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.

 

A Red Dot Design Award egy rangos, világszerte ismert design-díj, melyre idén 60 országból több mint 6500 pályázat érkezett. A nyertes termékek különleges kiállításának 2020.június 22-től a németországi Essenben található Red Dot Design Museum ad otthont.