A Huawei bemutatta a P40 Lite E okostelefont

Kütyü Magazin, 2020. április 28. 14:10

Bemutatta vadonatúj P40 Lite E készülékét, a Huawei P-szériájának legújabb tagját a Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága. A készülék triplakamerás rendszere egy 48MP-es, f/1.8 rekeszértékű főkamerából, egy 8MP-es ultraszéles látószögű, 120 fokos látószöget biztosító kamerából, valamint egy 2MP-es mélységkamerából áll.

 

Pompás fotók bármilyen fényviszonyok között

A P40 Lite E-vel alacsony fényviszonyok között is tiszta, színekben gazdag, zajmentes képek készíthetők köszönhetően a készülék nagy, ½ inch-es szenzorának. Szintén az alacsony fényviszonyok közötti fotózást szolgálja az Éjszakai Mód, amely akár hat másodperces expozíciós időig segíti a képstabilizációt a szabad kézzel készített fotók esetében.

Amennyiben hátulról érkezik a fény, a kamera automatikusan bekapcsolja a HDR-módot, majd gyors egymásutánban három felvételt készít, amelyeket végül, a tökéletes összhatás érdekében, össze is dolgoz. Több más Huawei-okostelefonhoz hasonlóan a P40 Lite E is használja az AI által támogatott képfelismerést: a hátlapi kamerák több mint ötszáz jelenetet ismernek fel és valós idejű javításokkal változtatják mesterművekké a képeket. Emellett a 480fps-os videózással a felhasználók akár tizenhatszoros lassításban is készíthetnek és játszhatnak le felvételeket.

A Punch FullView kijelzőbe ágyazott 8MP-es előlapi kamera szintén használja a mesterséges intelligencia algoritmusait a képek készítésénél. Portré módban csodás fotók és szelfik készíthetők: az alany arca alapján úgy optimalizálja a képet a készülék, hogy miközben megőrzi az arc valamennyi részletét, a háttér elmosódik. Az előlapi kamera az arcfelismerést is segíti, a felhasználó arcát érzékelve pillanatok alatt feloldja a készülék képernyőjét.

 

Élvezd a nagyfelbontású videókat a hatalmas képernyőn

A készülék Punch FullView vékony kávájú, 6.39”-es, 1560x720 HD+ felbontású kijelzője élénk, tiszta és a finom részleteket is megjelenítő képet ad. A készülék bal felső sarkában található az előlapi kamera, amely mindössze 4,5mm széles – ez az iparágban igazán aprónak számít –, így a képernyőt szinte teljes egészében élvezheti a felhasználó. A kilencven százalékos képernyő-test arányú készüléken videót nézni vagy játszani is igazi élmény.  

A készülék hátlapján a fényvisszaverő rétegnek köszönhetően különleges módon csillan meg a fény, futurisztikus hatást keltve ezzel. A P40 Lite E éjfekete és Aurora kék színekben lesz elérhető, utóbbi kék és zöld elemekkel jellegzetes, divatos külsőt teremt a készüléknek.

Bivalyerős akksi és hardver segít az élmény fokozásában

A P40 Lite E-ben két Dual SIM-kártya, valamint egy akár 512GB-os MicroSD kártya is elfér. A készülék hátlapján ujjlenyomat-olvasó biztosítja a kényelmes és biztonságos készülékfeloldást.

A Huawei P40 Lite E mobiltelefon az EMUI felhasználói felületet és a Huawei új mobilszolgáltatási rendszerét, a HMS-t használja. A készüléken emellett megtalálható a Huawei AppGallery alkalmazás is, amely folyamatosan bővülő kínálatával immáron mintegy 60 ezer – köztük 150 népszerű magyar – appot tartalmaz, ennek köszönhetően dinamikusan növekszik felhasználói száma is; Kínán kívül jelenleg több mint 90 millióan használják, Európában pedig minden hónapban ötmillióval többen, mint az azt megelőző 30 napban.

A májustól EMUI 10.1-en futó készülékben Kirin 710F chip kapott helyet. A P40 Lite E támogatja az EROFS fájlrendszer és a Full Scene Acceleration technológiát, előbbi akár 20 százalékkal növeli a fájlrendszer véletlenszerű olvasását és 2 GB-tal több tárhely érhető el általa, míg utóbbi az appok futási teljesítményét is növeli. A 4000mAh-s akkumulátor és a Huawei AI energiamegtakarítási technológiája pedig kategóriájában kiemelkedő teljesítményt és üzemidőt biztosít felhasználója számára.

Ár és elérhetőség

A Huawei P40 Lite E (4GB RAM + 64 GB tárhellyel) bruttó 76.990 forintos ajánlott fogyasztói áron, ajándék Band4 okoskarkötővel május 4-től 17-ig elővételezhető a Notebook.hu, a Media Markt, az Extreme Digital, az Emag, az Euronics, a Notebookspecialista, a 220Volt, valamint a BestByte felületein, május 18-tól pedig valamennyi kiskereskedelmi partner kínálatában elérhetővé válik.