A Videotanár csapata is segíti az otthoni tanulást

Kütyü Magazin, 2020. március 18. 08:55

A közel 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel – stabil, megbízható tudásbázist jelentő oldalt, a www.videotanar.hu portált bárki ingyenesen elérheti. A 10-15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak.

A kormány 2020. március 13-án este döntött arról, hogy a Koronavírus fertőzés elterjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. A tanároknak folytatniuk kell az oktatást digitális korszak adta eszközökkel és lehetőségekkel.

Ebben nyújt segítséget a videótanár.hu, ahol minden Nemzeti Alaptantervnek megfelelő felsőtagozatos (5-8. osztályos) tananyag megtalálható digitális formában, a testnevelés is az idegen nyelvek kivételével.

A közel 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel – stabil, megbízható tudásbázist jelentő oldalt bárki ingyenesen elérheti. A rendszer külön felületet biztosít a tanároknak és a diákoknak, hogy minden felhasználó a megfelelő tartalmakhoz jusson hozzá.

A 70 tanár és lektor közreműködésével készült oldalt bárki elérhet, csupán internetkapcsolatra van szükség. A 10-15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak. Az oldal évek óta sikerrel és nagy hatékonysággal működik, több ezer letöltéssel biztosítva a szolgáltatás minőségét és állandó fejlődését.

Az eddig elérhető felsőtagozatos tananyag mellett a videótanár.hu csapata elkezdte kidolgozni a középiskolásokat segítő tartalmakat is, amelyeket folyamatosan publikál az oldalon. Ehhez a munkához várja olyan vállalkozó szellemű tanárok jelentkezését, akik szívesen megosztanák tudásukat digitális, videós formában.

A videotanar.hu csapata bízik abban, hogy honlapjuk segítséget jelenthet a távoktatás, a digitális lehetőségekkel történő tudásátadás feladatának megoldásában, és hasznos eszköz lehet a járvány kihívásival szembenéző pedagógusok kezében.