Ismét az LG OLED televízióit választották a CES legjobb televízióinak

Kütyü Magazin, 2020. január 20. 13:27

Az LG Electronics (LG) idén rekordmennyiségű — több mint 150 — díjat zsebelt be a CES iparági szakértőitől, ráadásul immár hatodik egymást követő alkalommal választották a vállalat egyik televízióját a szakkiállítás legjobbjának. Az LG CX sorozatú OLED televízióit több ezer új, a rendezvényen bemutatott televízió közül találta a legkiemelkedőbbnek a kiállítás hivatalos díjazási programja, a CES legjobbjai (Best of CES) díjsorozat, amelyet az Engadget technológiai szaklap a CES nevében ítél oda.

Az LG a televíziók kategóriájában idén is kiemelt szerephez jutott piacvezető OLED készülékeivel, amelyek 83 elismerést érdemeltek ki a CES iparági szakértőitől. A prémium kategóriás, feltekerhető képernyős LG SIGNATURE OLED TV RX (65RX modell) a CES videokijelzők kategóriájában nyerte el az innovációs díjat, az LG SIGNATURE OLED ZX 8K TV-t pedig a CTA Mark of excellence díjsorozatának Az Év videokijelzője címével tüntették ki. Az LG legújabb generációs, ATSC 3.0 szabványnak megfelelő OLED televíziói emellett további két tucat díjat zsebeltek be.

A gyártó háztartási gépei közül a mesterségesintelligencia-megoldásokat alkalmazó, közvetlen meghajtású motorral (AI DD) felszerelt új LG ThinQ elöltöltős mosógép érdemelte ki a legtöbb elismerést az idei CES-en: mások mellett az USA Today és a Newsweek is méltatta a készüléket. A beépített  Craft Ice  funkciónak köszönhetően a háztartási hűtőgépek között elsőként gömb formájú, ezért a megszokottnál lassabban olvadó “jégkockát” készítő InstaView Door-in-Door Refrigerator szintén kiváló visszajelzéseket kapott, hiszen elnyerte az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) kiválósági díját, a CES innovációs elismerését, valamint a Women’s Health díját is.

A dupla képernyős LG G8XThinQ okostelefon szintén kiérdemelte a CES innovációs díját, ahogyan elismerésben részesült az LG új, a háztartási gépekbe beépített, mesterséges intelligencián alapuló terméktámogatási szolgáltatása (Proactive Customer Care), valamint a vállalat standjának több tízezer látogatóját fogadó, OLED képernyőpanelekből elkészített látványos “Hullám” installáció is.

Az LG összesen 17 innovációs díjat nyert el a CES-en, vagyis a CTA hivatalos programja ennyiszer találta a CES-en bemutatott egyes kategóriák — háztartási gépek, szórakoztató elektronika és mobilkommunikáció — legjobbjának a dél-koreai gyártó valamely termékét. A vállalat mindemellett jelentős elismeréseket is besöpörhetett egyebek között a Time, a Newsweek, a USA Today/Reviewed.com, az Engadget, a Future, a Good Housekeeping, a The Verge és Architectural Digest szakújságíróitól.

 

Az LG főbb díjai a 2010-as CES-en:

LG CX 4K OLED televízió

LG GX Gallery szériás 4K OLED TV

LG SIGNATURE OLED ZX 8K TV

LG SIGNATURE RX feltekerhető OLED TV

LG SN11RG hangprojektor

LG PuriCare Mini légtisztító

LG ThinQ Front-Load Washing Machine

LG Proactive Customer Care ügyfélszolgálati megoldás

LG G8X ThinQ dupla kijelzővel