EVOLVEO Strongphone G8 – vízálló, strapabíró, nyolcmagos okostelefon

Kütyü Magazin, 2018. április 3. 10:08

Az EVOLEO egy újabb strapabíró telefonnal jelentkezett, amely a cseh gyártótól már megszokott módon rendelkezik az IP68 és MIL-STD-810G: 2008 tanúsítványokkal, így akár extrém körülmények között is használható, miközben az okostelefonokkal szemben támasztott legújabb követelményeknek is megfelel.

Az EVOLVEO StrongPhone G8 extrém környezeti körülmények között is megállja helyét, miközben teljesítmény, tartósság és sebesség tekintetében is felveszi a versenyt. Ahogy azt már az EVOLVEO telefonoktól megszokhattuk, a G8 is megfelel a strapatelefonokkal szemben állított követelményeknek. Így ez a készülék is teljesíti az IP68 szabvány előírásait, azaz porálló, valamint 60 percig 1,2 méter mélységig vízálló is. A még nagyobb ellenállóság érdekében a telefont úgy alakították ki, hogy teljesítse a MIL-STD 810G:2008 katonai szabvány követelményeit is, amelyen belül a következőkre tesztelték: alacsony nyomás, napsugárzás, nedvesség, savas légkör.

A G8 is rendelkezik a SolidStone titánötvözetből készült belső, szilárd kerettel, amely a gumírozott borítással együtt még nagyobb védelmet nyújt akkor is, ha leejtjük a telefont. A készülék Gorilla Glass 3 érintőképernyővel rendelkezik, amelyet a legújabb Native Damage Resistance (NDR) technológiával erősítettek meg, így még nagyobb stabilitást biztosít valamint a benyomódásokkal szemben is ellenállóbb. 

A grafikai teljesítményről és a képminőségről a Mali T860 grafikus processzor gondoskodik, míg a megfelelő teljesítményt és a gyorsaságot a Mediatek nyolcmagos processzora biztosítja. Az alkalmazások zökkenőmentes futtatását a 4GB memória teszi lehetővé, amelyhez 64GB-os belső tárhely tartozik. Az NFC képes okostelefon támogatja a nagysebességű 4G/LTE hálózatot, amelyen keresztül elérhető a gyors böngészés, nagy méretű fájlok akár 150 Mb/s sebességű letöltése valamint akár 50 Mb/s küldési sebesség is. A Dual SIM funkciónak köszönhetően két SIM kártyával is használhatjuk a telefont, akár úgy, hogy mindkét SIM aktív, de az egyiket ki is kapcsolhatjuk. 

A telefon 20 Mpixeles kamerával rendelkezik, melybe SAMSUNG ISOCELL képérzékelő került. Az ISOCELL és az újonnan kifejlesztett RWB színszűrő technológia együttes alkalmazásával a képérzékelő fényérzékenysége nagymértékben javult, így még gyenge fényviszonyok között is magas színhűség jellemzi. 

Specifikáció:

A készülékről további információt a www.evolveo.hu oldalon találhat.