Már 200 ezer Telekomos 4G hangon beszél

Kütyü Magazin, 2017. október 9. 13:09

A Telekomnál dinamikusan halad a 4G Hang tömeges aktiválása az arra alkalmas készülékkel rendelkező ügyfelek számára, október első hetére már több, mint 200 ezren élvezhetik a 4G Hang előnyeit. 

Eddig már számos Samsung és iPhone készülékkel rendelkező ügyfél részére aktiválták a 4G Hang képességet. Az opciót a Telekom és a mobiltelefon-gyártók közötti együttműködés eredményeképpen folyamatosan kiterjesztik további készüléktípusokra is. Az új iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékeken már forgalomba kerülésükkor elérhető a 4G Hang képesség. A 4G Hang szolgáltatás gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminőséget és telefonálás közben is folyamatos, 4G sebességű mobilinternet kapcsolatot tesz lehetővé.

Azok az ügyfelek, akiknél elérhetővé válik a 4G Hang opció, erről SMS értesítést kapnak. A szolgáltatás aktiválást egyedileg az ügyfélszolgálati csatornákon is lehet kezdeményezni.

A Magyar Telekom a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017. április 27-én teljes magyarországi 4G hálózatán elindította a hangszolgáltatást. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológia révén a hanghívásokat  már a  4G hálózaton is  bonyolíthatjuk(nem csak a 3G vagy 2G hálózaton) , ami a mobilhálózatok fejlesztése tekintetében is fontos lépcsőfokot jelent, hiszen a zökkenőmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába tereli a mobilszolgáltatást.

A szolgáltatás részleteiről a www.telekom.hu/4g-hang weboldalon található bővebb tájékoztatás.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg több mint 98,4 százalékos. A lakosság közel 30%-a számára már országosan is hozzáférhető a 2-300 Mbps névleges maximális sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatás is.